Photoshop vraagje: Hoe haal je een beeldtenis uit 'n scan?

Ik had een vraaje over Adobe PS CS2 en wel hoe je een beeldtenis uit een foto ( of scan) kunt weghalen en overzetten naar een andere achtergrond. Je ziet het wel vaker gebeuren voor allerlei gebeurtenissen en ik wilde weten hoe dat heet ( waar aanklikken in view)en hoe ik dat stap voor stap moet doen in Adobe FS CS2.

dank alvast voor de oplossing :slight_smile:

'vrijstaand maken'

‘masker’

Dat zijn een paar zoektermen die je kunt gebruiken.

Overigens is ‘Help’ van Adobe meer dan uitstekend en kun je daar eigenlijk alles in vinden.

in het kort.... 1) het palet "lagen" openen 2) dujbbelklikken op de laag "achtergrond" zodat het "laag 0" wordt 3) het palet "paden" openen 4) met het kroontjespen gereedschap zelf een pad om de vrij te zetten afbeelding tekenen 5) selectie maken van het getekende pad 6) laagmasker toepassen op laag 0 7) als het goed is hou je nu alleen deel over wat je vrijstaand gemaakt hebt. 8) nieuwe laag toevoegen (laag 1) en deze onder laag 0 zetten. in deze laag kun je nu andere achtergronden maken/importeren ik hoop dat ik zo niks vergeten ben er zijn natuurlijk ook andere manieren om hetzelfde resultaat te bereiken. En als je er niet uitkomt, gewoon een cursus volgen.....

Een vraag over beeldbewerken, keurig gepost in het beeldbewerkingsforum. Dan kun je toch bijna niet om het prachtige topic van Erik heen: [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=72674][FAQ] Samenvatting van veelgestelde vragen[/url]. Het is nog sticky ook, dus het staat bovenaan in het forum. Aldaar aangekomen naar hoofdstuk 'Bewerken', afdeling 'Vrijstaand maken' en/of 'Diversen Photoshop'. Succes.