Photoshop wil niet meer omdat ie niet genoeg RAM heeft

Heb hier een Rosetta-Photoshop draaien, en die wil nu ineens niet omdat er geen RAM zou zijn. Nou, er is 16Gb, waarvan volgens Activiteitenweergave 10Gb ongebruikt. Weet iemand een truc om PS weer aan de gang te krijgen anders dan herstarten en of voorkeuren weggooien?

opstarten in single user mode.
PRAM resetten.

Gewoon herstarten werkt ook, we moeten niet gaan overdrijven, maar ik wil graag dit probleem kunnen oplossen ZONDER herstart.

Bij dit soort problemen doe ik altijd het volgende (en het helpt altijd):
-Photoshop herstarten en tegelijkertijd
-Option+Command+Shift ingedrukt houden
-je krijgt bericht of je het ok vindt dat Photoshop teruggezet wordt in z'n originele settings.
-Mee instemmen

Je zet daarmee de Photoshop terug in z'n default-voorkeuren. Je hoeft daarna alleen maar weer het scherm met de tools aan te passen. Maar dat is een fluitje van een cent!

[quote=computer space url=http://www.onemorething.nl/community/topic/photoshop-wil-niet-meer-omdat-ie-niet-genoeg-ram-heeft#post-2486560 time=1352720350]Heb hier een Rosetta-Photoshop draaien, en die wil nu ineens niet omdat er geen RAM zou zijn. Nou, er is 16Gb, waarvan volgens Activiteitenweergave 10Gb ongebruikt.[/quote]
Deze foutmelding van PS slaat dan ook niet op het totale RAM maar op een buffer die door PS is gereserveerd. Die buffer is dan b.v. 5 of 100 MB en raakt [i]onverwachts[/i] vol waarop de waarschuwing verschijnt.

[quote=hendrik ijzerbroot url=http://www.onemorething.nl/community/topic/photoshop-wil-niet-meer-omdat-ie-niet-genoeg-ram-heeft#post-2486692 time=1352736537]Deze foutmelding van PS slaat dan ook niet op het totale RAM maar op een buffer die door PS is gereserveerd. Die buffer is dan b.v. 5 of 100 MB en raakt [i]onverwachts[/i] vol waarop de waarschuwing verschijnt.[/quote]

Oh, ik gebruik een RAM-disk als werkschijf, zit die dan vol? Dat zou kunnen.