Photoviewer in website, tips?

Heeft iemand tips voor Photoviewers om in een website te implementeren? Ik heb er een paar gevonden, maar wellicht hebben jullie nog tips? Ben op zoek naar een mooie simpele viewer, zonder veel tierelantijntjes.

http://www.monoslideshow.com/
http://www.simpleviewer.net/products/

Groet,
Bjorn

Persoonlijk zou ik geen Flash gebruiken, omdat een aantal mensen dat niet op hun computer (iPhone!) hebben en omdat vooral computer-analfabeten problemen krijgen als er iets niet correct is ingesteld. Beide voorbeelden die jij noemt gebruiken wel Flash.

Of je gebruikt flash met xml en biedt een html alternatief met swfobject... flash laadt wel lekker snel namelijk en klikt lekker door de fotos.. En iedereen heeft flash anno 2009.. alleen iphone niet en das wel aardig om een alternatief voor te bieden. Maar met xml is dat easy..

[quote:ee1ffdcb07="janhh"]En iedereen heeft flash anno 2009.. [/quote:ee1ffdcb07] Reken daar niet op. Wij "computernerds" hebben uiteraard allemaal flash, maar de mensen die hun computer alleen voor het hoogst noodzakelijke gebruiken vaak niet. De website voor mijn bedrijf kreeg in 2007 een update waarbij de foto's m.b.v. een flash programma werden getoond. Je wil niet weten hoeveel klachten ik kreeg van mensen die ze niet konden zien.

Ik zou dus ook even de doelgroep van je site beoordelen: jonge mensen (hebben allemaal wel Flash) of iedereen.

99%... mag je dan iedereen zeggen? Of alleen de jonge hippe mensen ;)

http://www.adobe.com/products/player_census/flashplayer/

Hier zijn er genoeg Flash Photoviewers: http://flashden.net/category/image-viewers-galleries

[quote:0f9d4705b8="janhh"]99%... mag je dan iedereen zeggen? Of alleen de jonge hippe mensen ;) http://www.adobe.com/products/player_census/flashplayer/[/quote:0f9d4705b8] Als je af wil gaan op een onderzoek van Adobe zelf :wink:

Maar ik durf te wedden dat dat geen 99% is, ik schat eerder 90%. Maar goed, ik praat ook maar uit ervaring van mijn eigen website, met als doelgroep mensen met een eigen woning tussen de 25 en 70 jaar. Ik heb zelfs een vriend van mijn eigen leeftijd (39) die niet eens weet wat Flash is (en die het ook geen reet interesseert). Hij heeft een PC van 5 jaar oud thuis staan waar ie mee internet en als ie een site tegenkomt die niet werkt, hopt ie vrolijk verder. Als dat op mijn site gebeurt, ben ik een klant kwijt, dus ik heb heel snel die Flash rotzooi vervangen door een niet-flash fotoviewer.

En vlak bovendien de mobiele browsers zoals de iPhone ook niet uit…

Dat ben ik met je eens, maar ik vind flash een mooie snelle techniek. Zeker met as3 kun je hele mooie sites bouwen die razendsnel laden, en fotos mooi weergeven. Moet je dat niet doen vanwege 10 of 1% mensen die geen flash hebben en een melding kunnen krijgen download hier je flash plugin? Wanneer je xml gebruikt kun je een mooie slicke site maken voor mensen met flash, en dan maak je een simpele html xml site voor de iphones... achja.. keuzes :)

Flash is zonder meer mooier, ben ik met je eens. Daarom zei ik al: kijk even wat je doelgroep is. Is het een commerciële website, dan zou ik persoonlijk het risico van falen (afhakende potentiële klanten) niet nemen. Is het een persoonlijke (of in ieder geval een niet-commerciele website) dan zou ik wellicht ook voor een fraaie Flash animatie kiezen. Ik vind die eerstgenoemde SimpleViewer wel erg fraai :D

Javascript Lightbox misschien een oplossing?