php enzo op een lokale server, hoe doe je dat? - mysql en een locale server op OSX

Hi,

ik ben hard op zoek naar hoe ik een locale server kan draaien op mac osx. Ik ben een overstappende windows gebruiker en daar hadden ze van die mooie kant en klare pakketjes… Nu kom iker niet meer uit!

Wie kan mij helpen? Ik wil graag weer lokaal mijn php en mysql kunnen testen voor ik eea live ga zetten!

Groet,
Henjo

PHP & MySQL is officieel alleen voor Linux gemaakt, dus het werkt zeker op Mac OS X. Omdat in Mac OS X (wel in Mac OS X Server) niet standaard compile software bij zit (die je overigens gratis kan downloaden) is er een speciale PHP versie gemaakt voor Mac OS X.

Zie http://www.entropy.ch/software/macosx/php/ voor PHP op Mac OS X en MySQL zou ook geen probleem moeten zijn.

Adriaan

Hi Adriaan,

ik ga het zeker proberen… ik had die site uiteraard ook al gevonden… maar ja zo'n crack ben ik niet en ervaring met Linux, unix of zo heb ik noet… ik werkte altijd met phptriad een package met mysql, php en apache wat standaard draaide met 2 of hooguit 3 klikken… :slight_smile:

op macfreak is deze discissie ook net geweest. nu kun je het nog vinden op [url=http://www.macfreak.org/cgi/ikonboard/topic.cgi?forum=12&topic=4]http://www.macfreak.org/cgi/ikonboard/topic.cgi?forum=12&topic=4[/url] aan het eind van deze week gaat de site over naar een andere server en is deze link niet meer te bereiken. Dan zou je he moeten zoeken op forums.macfreak.org (werkt pas eind deze week)

Groeten Casper

Kijk eens bij [url=http://forums.macosxhints.com/showthread.php?s=&threadid=3532]Mac OS X Hints - forum[/url]. Is dit een mogelijke oplossing? (ik ben er niet zo in thuis).

o'reilly heeft me erg geholpen! daar staan een paar geweldig eenvoudig te volgen artikelen! Prima te doen voor mij! Ik heb in ieder geval PHP nu draaien een mysql is een standaard .pkg pakketje... Easy can live be! Greetz,

Henjo