php & filemaker gastenboek is ok!

Hoi allemaal,

Ik wil ff trots zeggen dat mijn php/filemaker probleem dat ik aan zovelen van jullie zovele keren heb gevraagd, opgelost is!
Nu kan ik eindelijk schrijven, én lezen uit mijn FM database!

En het werkt super! Ik merk nu wel dat php een heel andere code dan html is…
Maar de meest basistoepassing (gastboek) is toch al klaar!

Vul gerust maar eens iets in, ik kan het toch allemaal wissen in FM!
De leuke laat ik staan hoor!
Nu nog zoeken hoe ik er een foto bij kan uploaden!

Gefeliciteerd!

Wellicht handig om voor die mensen die het ook willen doen met Filemaker i.p.v. MySQL, om de code voor het schrijven van en naar de FM DB te plaatsen?

Dankje MacBjorn!

FF melden, dit was mijn eerste probleem dat ik zonder hulp van macosx.nl heb opgelost!
Was niet zo leuk eigelijk :stuck_out_tongue:

Zou je dat wel doen, die functie dat mensen een foto kunnen toevoegen in een gastenboek? Het heeft totaal geen toegevoegde functie voor een bedrijfje dat internetsites maakt. Je komt zo niet professioneel over vind ik.

[quote:a2980b0f37="MacBjorn"]Zou je dat wel doen, die functie dat mensen een foto kunnen toevoegen in een gastenboek? Het heeft totaal geen toegevoegde functie voor een bedrijfje dat internetsites maakt. Je komt zo niet professioneel over vind ik.[/quote:a2980b0f37]

Daarbij moet je natuurlijk ook nog altijd in de gaten gaan houden, dat men geen porno en ongeweste dingen upload. Een plaatje zegt vaak meer dan 1000 woorden. :wink:

Neen niet in het guestbook, maar voor andere toepassingen hé! Zoals webwinkels enzo...

Marktplaats 2 maken en ook $$$ 215.000.00 $$$ binnenheisen!

Mooi dat het nu allemaal werkt. Het enigste dat ik vreemd vind is dat de oudste bovenaan staat en de laatste onderaan. Ik zou het altijd andersom doen.

... en ik kan een bericht posten dat leeg is? dus zonder iets in te vullen...?

Tjonge das nu al de 3rde ruben op het forum (mezelf niet ingerekend) die ik hier tegenkomt. Verbaasd me dat erzoveel Rubens zijn

Mooi gedaan maar inderdaad beetje raar dat de nieuweste onderaan staan. (Logica van een forum, maar in een forum lees je meestal de eerste post ook) in een gastenboek is het veel gemakelijker omgekeerd, makelijker te zien of er nieuwe zijn.

PS: heb jij een iMac met toetchscreen of beklad je wel vaker je computers :mrgreen:

[quote:b2f9f8f8a1="Macinspire"]... en ik kan een bericht posten dat leeg is? dus zonder iets in te vullen...?[/quote:b2f9f8f8a1] Ja ik ben nog aan het zoeken hoe ik in php velden kan valideren... Ik wil het zonder die stomme java-pop-ups doen!

[quote:b2f9f8f8a1]Hobbes
Geplaatst: Do Aug 25, 2005 21:39 Onderwerp:
Tjonge das nu al de 3rde ruben op het forum (mezelf niet ingerekend) die ik hier tegenkomt.
Verbaasd me dat erzoveel Rubens zijn

Mooi gedaan maar inderdaad beetje raar dat de nieuweste onderaan staan. (Logica van een forum, maar in een forum lees je meestal de eerste post ook) in een gastenboek is het veel gemakelijker omgekeerd, makelijker te zien of er nieuwe zijn. [/quote:b2f9f8f8a1]

Ja, Ruben is mss populair in Nederland hé!
En dat zou ik nog moeten kunnen veranderen ja dat de nieuwste van boven staan!

En nope, is een idee van mijn artistieke compagnon om dat zo te maken!

Nu zou ik nog eens willen weten of het ook op een windows-machien werkt!
Wie kan dat eens voor me testen, ik heb al meer gehoord dat als je een afbeelding als knop gebruikt, een windhoos het er moeiljk mee heeft!

[quote:1bab4916e5="DEform"]Ja, Ruben is mss populair in Nederland hé![/quote:1bab4916e5] 2 uit Nederland en jij en ik van uit België. [quote:1bab4916e5="DEform"] En dat zou ik nog moeten kunnen veranderen ja dat de nieuwste van boven staat![/quote:1bab4916e5] Mooi! [quote:1bab4916e5="DEform"]Nu zou ik nog eens willen weten of het ook op een windows-machien werkt! Wie kan dat eens voor me testen, ik heb al meer gehoord dat als je een afbeelding als knop gebruikt, een windhoos het er moeiljk mee heeft![/quote:1bab4916e5] Ik wou het testen maar VP7 wou IE niet opstarten. sorry

Ok, mijn guestbook is een beetje aangepast, de meeste bugs zijn eruit

  • als je nu een enter invoert, bij commentaar, zie je ook een enter in het guestbook
  • als je ergens een ’ , zie je ook een ’ , eerst veranderde php dat automat. naar ‘’
  • als je code ingeeft, heeft het geen effect meer

Nu alleen nog zien te vinden of ik mijn formpje in php kan controleren op lege velden!