PHP-forms op Xserver

Ik zoek me suf en kan het niet echt vinden. Ik heb een eigen XServer die als webserver in colo draait. Er staat OSXserver 10.2.8 op en PHP Na een re-install alles zo standaard als wat.

Nu heb ik er PHP-forms op draaien die warschijnlijk (zoek zoek) een mailserver nodig hebben om te werken. Dus heb ik de mailapp aangezet, maar ze doen het nog steeds niet.

Is er iemand in de zal die me (evt offline) eens kan helpen met mij op de goede weg te sturen? Zo wordt ik er een beetje simpel van.

Vol verwachting klopt mijn hart…

Wat gaat er mis dan? De mail word niet verstuurd?

Nog steeds het zelfde, de form wordt niet verwerkt, terwijl PHP netjes actief staat. Op mijn test-hoekje op een Linux -debian gaat het OK, op mijn eigen bakkie niet. Een beetje lastig want de site is inmiddels actief via een weinig elegante o-frame

Het gaat om een aangepaste versie van dit scriptje:
http://www.xentrik.net/php/mailform.php

Op de Server krijg je ook geen error als er een fout in het script zou zitten, maar je kunt er van uit gaan dat dat deel wel in orde is.

Sendmail werkt standaard niet op Mac OS X, heeft iets met de default permissies te maken (dus na elke update opnieuw terugzetten, grrr)

(onder panther maakt men overigens gebruik van postfix)

Google even naar “sendmail mac os x” en je vind een hoop

of fijne tools:
http://www.roadstead.com/weblog/Tutorials/SMSource.html (sendmail)
http://www.roadstead.com/weblog/Tutorials/PostfixEnabler.html (postfix)

Daarmee kun je het allemaal instellen.

I know. Heel handig; postfix enabler. Die heb ik op mijn gewone machientje dan ook wel draaien. Maar ze werken niet op een server. Overigens staat Sendmail wel aan, maar ik kom er niet helemaal uit hoe het nou zit met de instellingen. Volgens mij moet het ding nu gewoon kunnen mailen. Maar als je niet weet waar je moet zoeken (zoals ik nu) dan zijn de boeken wel erg dik...