PHP leren

Hey,

Na een jaar heb ik eindelijk gemerkt dat php wel behoorlijk intresant is. Dus wil ik dit ook beginnen leren. :smiley: Maar hoe? :sealed:

Hoe zijn jullie begonnen met php te leren?

Leer het jezelf aan :D .

Zoek in scipts naar dingen …

Speel ermee

op internet is er genoeg te vinden

bijv.

http://php.pagina.nl

sccs

ik heb het boek: PHP in 24 hours gekocht, zonder enige programeer ervaring ben ik na een jaar een heel stuk wijzer geworden!

Ik ben ook PHP aan het leren op dezelfde manier zoals ik jaren geleden (jaartje of 20) ook BASIC ben gaan leren. Gewoon bestaande "programma's" aanpassen en kijken wat dat voor effect heeft. Kom je er met bepaalde dingen niet uit, gebruik Google. Echt, zo kom je een heel eind. Natuurlijk kan een goed boek lezen ook geen kwaad, maar ik hou persoonlijk niet zo van lezen. :-P

Eigenlijk niet veel toe te voegen aan de eerdere reacties. [url=http://bookmarks.mivida.nl]Hier vind je mijn bookmarks[/url], misschien heb je er wat aan...

De handleiding op de officiele site is erg handig als je een keer wat meer wilt weten over een commando. Noujah, de reacties onder de items in de handleiding zijn waar je wilt kijken, aangezien daar de echt handige tips staan. ;]

http://www.php.net/manual/en/

DE tip als je begint met programmeren: download simpele voorbeeld scripts en ga kijken wat er gebeurt als je wat weghaalt, lees de comments om te kijken of je snapt wat een commando of een stukje code ongeveer doet, rommel wat in de parameters, dat soort dingen. Met freewheelen pik je ontzettende berg op. Probeer jezelf geen te zware doelen te stellen zoals een volledig CMS met upload scripts en alles erop en eraan binnen een week, doe het rustig aan en probeer het uiterste uit je commando’s te halen en ze slim te combineren. Succes en vooral veel plezier! ;]

Bedankt allemaal voor de reacties. En ik begin er dees weekend aan :D . Nu nog even werken voor school :x .

Welke editor gebruiken jullie? Ik gebruik nu BBEdit lite. Of zijn er nog betere?

Groetjes
De schoolganger :innocent:

Ik had de full version van BBEdit al aangeschaft, maar daar zit voor PHP geen echte extra ondersteuning in, behalve dat de scriptcode netjes gekleurd wordt zodat je wat makkelijker tikfouten kan opsporen.

Ik heb een boek gekocht om de basis een beetje te begrijpen en verder kan je ontzettend veel scripts downloaden van allerlei sites, waarmee je dan met het boek en wat prutsen snel leert hoe het werkt.

Het grote nadeel van alleen maar leren door voorbeeldscript te verprutsen is dat je niet leert om netjes te programmeren over het algemeen, waardoor je in je hoofd ook niet vanuit een ‘raamwerkje’ je pagina bouwt. Als je dat wel doet is de kans wat kleiner dat je fouten maakt en in een boek leggen ze je dat soort dingen wel vaak uit.

PHP is erg krachtig. Ik heb vroeger ook met ASP gewerkt (en dat is eerlijk gezegd een stuk simpeler om te leren), maar PHP is een stuk sneller en compacter.