php/mysql een eerste database maken

Ik wil graag meer met mysql en php doen. Ik heb al het eea gelezen, maar natuurlijk nu wil ik een eerste database bouwen.

Om te oefenen wordt dit waarschijnlijk gewoon een adressenbestand, dus alleen n.a.w. gegevens.
Deze gegevens wil ik via php in kunnen voeren, kunnen doorzoeken, veranderen en verwijderen.

Heeft iemand zoiets werkend, of weet waar hier de tutorial van staan. Wel al met alle code, want daar gaat het steeds fout bij mij en ik ben nog niets zo goed dat ik de fout weet op te sporen. Het is voor mij makkelijker om een werkende code te bekijken, te begrijpen en dan aan te passen.

[url=http://www.google.com/search?client=safari&rls=nl-nl&q=php+mysql+tutorial&ie=UTF-8&oe=UTF-8]*klik*[/url]

[quote:297328a6ba]Heeft iemand zoiets werkend, of weet waar hier de tutorial van staan. Wel al met alle code... Deze gegevens wil ik via php in kunnen voeren, kunnen doorzoeken, veranderen en verwijderen...[/quote:297328a6ba]

uiteraard kan ik googlen, maar dan vind ik dus niet wat hierboven staat, dus met alle code EN een invoerfunctie EN een verwijderfuncite EN een zoekfunctie

Ik heb in de boekhandel het boek 'Leer jezelf makkelijk PHP' van Van Duuren Media gehaald (19 euro). Hiermee heb ik snel de basis geleerd. Welliswaar maken ze een winkel in de voorbeelden, maar ik heb er ook binnen een dag een compleet andere klus mee kunnen uitvoeren.

[url=http://www.phpmyadmin.net/home_page/index.php]Klik[/url] voor het maken van de database

Klik voor een voorbeeld van een adresboek

Thanks. ga gelijk even naar de boekhandel. ook bedankt voor die andere link!!!

misschien kan je eerst de basis leren, zoals echo'n // variabelen dan dat je meteen een script pakt.