php op computer

Beste mensen,

Ik ben bezig met beetje php aan m’n site toe te voegen,
Nu, momenteel draait de site nog van de server van m’n provider en die ondersteunt geen php en mysql, i kzou dit dus op m’n eigen computer willen zetten zodat ik alles eerst hier kan testen alvorens een domein aan te vregen en de site op een externe server de gaan draaien,

Wie kan me hier wat meer over vertellen?
Ik heb helemaal geen ervarng met mysql en php, heb wel een paar boeken, maar die gaan enkel over het programeren zelf…

Wat heb ik precies nodig om m’n site te kunnen testen vanop m’n computer om zo te kijken of de php dingen goed werken?

Groeten
Jonas

een vrolijke site met voorbeelden en forum: http://www.weberdev.com/search.php3?searchtype=category&category=Beginner%20Guides&secondary=&IsSub=1

Je moet gewoon php nog activeren op je mac, dan werkt alles. Je moet eens zoeken op het forum. Er staat ergens een zéér goede handleiding.

eerst php instaleren op je mac

en dan

http://127.0.0.1/~Jouwgebruikersnaam/

en dit verwijst naar de map sites in je home map
ik doe het zo maar ik weet niet of andere mogelijk heden zijn

Leo

Ok, ik ga het eens uitzoeken,

Bedankt voor de reacties

http://localhost moet ook werken.

Handige installatie handleiding: [url]http://www.entropy.ch/[/url]

Is al veel over gesproken hier:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=48380
http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=43633

Hey hartelijk dank voor de reacties,

Ik heb ondertussen de laatste versie van php binnen, heb ook de laatste versie van apache gedownload en geinstalleerd, en mysql heb ik er ook maar inneens opgezet…
Maar wat nu :slight_smile:

http://127.0.0.1/~jonas/

Geeft niet meer wat het gaf… Ik zou echt niet weten waar te beginnen :slight_smile: snap er helemaal niets meer van :slight_smile:
Heeft er iemand een echt simpele stap voor stap uitleg?

groeten
jonas

Hoe ben je verbonden met het internet? Toevallig via een router en / of modem? Zo ja, dan blokkeren die waarschijnlijk de poorten die Apache gebruikt om jouw website te versturen. Voor een website is dat poort 80. Deze moet je forwarden naar het netwerk ip adres van je host computer in de instellingen van je router / modem.

Je kunt inloggen op je router met een bepaals ip adres, maar dat staat waarschijnlijk wel in de handleiding. Het is nogal een gekloot moet ik zeggen. Ik heb het nog nooit voor elkaar gekregen.

Ow, das minder... Want ik kan niet inloggen op de router want heb er geen gegevens van... Zitten hier in een studentenhuis, en de kotbaas wil dat wa van de router afblijven.. Wel klote, maar volgdend jaar zit ik ergens anders en dan moet het wel lukken.

Als er toevallig meerdere computers staan kun je via je netwerk ip adres daar wel je website oproepen. Of had je dat al gezien? Overigens, als je in een studentenhuis zit is het logisch dat je niet kunt forwarden, want dan wil iedereen dat wel. Je kunt namelijk maar naar 1 computer binnen het netwerk forwarden per poort.