PHP probleem?!

MySQL 4.0.15 en Apache 2.0.48 draaien onder OSX.3 prima, maar ik denk dat het probleem bij PHP 4.3.4 ligt.

Ik krijg telkens melding dat de webserver de pagina niet kan vinden vanuit de map ‘sites’, terwijl onder 10.2 op deze wijze alles perfect liep!

Iemand !

Bij voorbaat dank…

webserver wel aan staan?

[quote:dc4e3857ef="Zout"]webserver wel aan staan?[/quote:dc4e3857ef] Status: Running (zo ook MySQL)

Message:

Apache/2.0.48 (Unix) DAV/2 PHP/4.3.4 Server at localhost Port 80

check je apache httpd.conf als die naar de juiste web dir link. en aangezien je apache 2 hebt check ook ff in de sharing preference als "personal web sharing" miet aan staat.

[quote:60e32c6d15="June"]check je apache httpd.conf als die naar de juiste web dir link.[/quote:60e32c6d15] Ok bedankt, maar waar moet die link staan in dat document en hoe zou die in elkaar moeten zitten? [quote:60e32c6d15]en aangezien je apache 2 hebt check ook ff in de sharing preference als "personal web sharing" miet aan staat.[/quote:60e32c6d15] Deze had ik al uit gezet, maar toch bedankt :)

Je moet zorgen dat de 2 hier onder naar je dir linken waar je je web files hebt staan: [code:1:80a475cc68]DocumentRoot "/Library/WebServer/Documents" <Directory "/Library/WebServer/Documents">[/code:1:80a475cc68]

[quote:708bde7e6d="June"]Je moet zorgen dat de 2 hier onder naar je dir linken waar je je web files hebt staan: [code:1:708bde7e6d]DocumentRoot "/Library/WebServer/Documents" <Directory "/Library/WebServer/Documents">[/code:1:708bde7e6d][/quote:708bde7e6d]

Heb te lang niets mee met Apache, PHP enz. gedaan en kom er even niet meer aan uit.
Ik heb bovenstaande gegevens in de httpd-file staan, maar onder staat de link naar mijn files zoals de bekende test.php - pagina.

http://localhost/~kortegebruikersnaam/webpagina’s (of sites?)/test.php

Dus heb een vermoeden dat e.e.a. niet correct is :frowning: