PHP-script voor uitklapbaar menu door erover te bewegen

Ik ga me eens verdiepen in PHP-scripts.

Op de www.autoweek.nl klappen, wanneer je met je muis beweegt over de rode menu’s, menulijsten uit. Ik wil dat gaan toepassen op de site van onze club. Ik kan alleen het script nergens vinden en ik zou niet weten wat de gangbare naam voor dat script is. Wie heeft hier ervaring mee?

Alvast dank.

Groet, Richard

Merk alstublieft het verschil op tussen scripting talen die werken aan de kant van de server (server-side) en talen die werken aan de kant van de browser (client-side). Interactie met de webpagina zonder page reloads is altijd (meestal) een teken van JavaScript of iets dergelijks.

http://www.autoweek.nl/autoweek.js

Hier komt hoegenaamd geen PHP bij kijken. PHP scripts worden op de server uitgevoerd, voeren daar hun taak uit (ophalen gegevens, verwerken gegevens, etc…) en sturen dan gewoon HTML terug naar de browser, op zich kunnen deze dus niet voor dynamiek op een pagina zorgen.

volgens mij is dat geen php maar javascript

[quote:0bf1db2054="erikaatjuh"]volgens mij is dat geen php maar javascript[/quote:0bf1db2054] precies, of je kan gewoon flash gebruiken maar als je gaat coderen in flash dan moet je alsnog javascript gebruiken, althans het lijkt erg veel op javascript.

Het is gewoon Javascript. Het enige wat er gebeurt is dat je een layer ziet wanneer je over een hotspot gaat.

http://phplayersmenu.sourceforge.net/

of met CSS:

http://www.howtocreate.co.uk/tutorials/testMenu.html

Doe er je voordeel mee!