Php werkt niet meer op locale server

Hey, ik heb een tijd gelede de php, apache en mysql installers gedownload, alles werkte goed enkel wou apache niet automatisch opstarten maar nu heb ik MAMP gedownload, alles werkt en ik krijg mooi "Welcome to MAMP If you can see this page, MAMP is installed on your Mac and everything is working!"

maar nu als ik een .php bestand in de map htdocs sleep en deze wil bekijken krijgi k gewoon de php code

[code:1:f7238a7cbc]<?php
phpinfo();
?>[/code:1:f7238a7cbc]

Ook kon ik vroeger de inhoud van een map bekijken via Safari maar als ik nu de link ingeef opent hij gewoon de map
iemand enig idee hoe dit op te lossen?
moet ik apache enz verwijderen en opnieuw instaleren?

alvast bedankt

Typ je 'localhost' in de browser in plaats van "file://blablablaba"?

Bij mij is het ook zo dat ik alleen maar in mijn "htdocs"-map, bestanden kan openen met mijn browser, die worden verwerkt

In de voorkeuren van MAMP bij apache staat voor document root /Applications/MAMP/htdocs maar als ik localhost intyp in safari kom ik op de index pagina die in de webpagina's folder staat als ik van daar dan andere mappen wil bekijken die in dezelfde directory staan krijg ik een "The requested URLwas not found on this server." het bestand test.php die ik in de htdocs gezet heb vind hij ook niet hoe kan ik dit oplossen?

Heb je in de Systeemvoorkeuren => Delen 'Personelijke Webserver' uitgevinkt staan?

ja delen is uitgeschakeld en in de httpd.conf staat document root op htdocs toch geeft hij bij localhost de index van webpagina's :?

wat gebeurd er als je die aanzet, gaat dan de oude apache die standaard wordt geleverd weer werken? ik denk dat je in het httpd.conf wat instellingen moet veranderen.

ja dan werkt deze weer ik heb ook MAMP eens verwijderd en opnieuw terug gezet maar krijg nog steeds hetzelfde

ik heb van entropy.ch mijn php en volgens mij ook de msql database, maar dat weet ik niet meer zeker. draai dus apache 1.3 en php 4.x en mysql 4.1.1 en heb na wat begin problemen weinig problemen gehad.

ik heb nu opnieuw de bestanden van serverlogistics erop gezet, alles werkt prima.. alleen krijg ik bij localhost de apache welkompagina hoewel ik de documentroot op Sites heb gezet maar als ik localhost/index.php open, toont hij wel de juiste pagina

dat laatse komt omdat apache de volgorde van de bestanden aanhoud nu zal er in jou httpd.conf bestand iets staan van:

DirectoryIndex index.html index.html.var

dit moet je dan even veranderen voor:

DirectoryIndex index.php index.html index.html.var

Dan leest apache eerst het index.php bestand.