Pimp my imac

Hoi,

ik heb een imac G3 400 mhz met een kapotte harddisk (10 GB).
Kan ik deze imac ook upgraden, dus een grotere harddisk erin
plus een snellere processor???

een nieuwe hd erin is makkelijk, gewoon naar de pc boer en een goeie hd kopen en erin zetten. De processor is moeilijker, daar moet je helemaal een upgrade kaart voor kopen en die zijn duur, dit raad ik dus ook af.

Hardeschijf is mogelijk volgens mij. (iMac rond modelltje?) dan geen probleem. Processor heb ik geen ervaring. kijk anders eens ff hier: http://www.xlr8yourmac.com/

Mijn iPod heb ik wel gepimpt:

[img:1bf7ff70bf]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=7278[/img:1bf7ff70bf]

Kijk even bij [url=http://www.chipmunk.nl/Uitbreiden/iMac-SlotLoading.html]Chipmunk[/url] of bij [url=http://www.apple.com/nl/support/imac/g3/]Apple zelluf[/url]. Processor vervangen lijkt me lastig, niets over gevonden...

www.fastmac.com levert onder andere snellere processoren. Maar het is de vraag of het financieel aantrekkelijk is. Een HD haal je bij de pc boer.

vorig weekend nog een iMac G3 400mhrtzen voorzien van een nieuwe hardeschijf. erg makkelijk, maar wel handig om te weten welke schroeven je moet hebben. stond in een macfan blaadje (incl foto's) maar is vast ook wel internet te vinden. let ook wel op dat je GEEN sata schijf koopt en ook een schijf groter dan (ik geloof) ±100gb moet kan je imacje niet aan... en ook ik raad je processor upgrades af, sorry

niet groter dan 128 gb. er kan wel een grotere in , maar er wordt maar 128 gezien. of zelf nog minder, weet ik niet meer precies, maar als jee niet meer dan 80 koop is het altijd goed.

[quote:324bf72d0e="reneo"] let ook wel op dat je GEEN sata schijf koopt en ook een schijf groter dan (ik geloof) ±100gb moet kan je imacje niet aan...[/quote:324bf72d0e] ik heb hier een iMac G3 350 mHz met 120GB geheugen erin gestoken van meer weet ik niet Leo

op fastmac staat dat je m kunt upgraden naar G4 550 mhz! voor $ 199,- Dat word dus alleen maar een nieuwe HD!

bedankt voor de info

Ik weet niet of het voor het type Imac van jou geldt, maar je moet een nieuwe hd toch ook in partities verdelen? (1 van 4 gb en een met de rest van je hd), anders doettie het niet, dan ziet hij maar 4 gb.

In de iMac die jij hebt kan een ATA100/ATA133 IDE harddisk, niet groter dan 128 GB. Je moet soms wel even klooien met de jumpers, of op internet zoeken hoe je ze in moet stellen. Als je OS X erop wilt zetten hoef je bij jouw model al niet meer een 8 GB partitie te maken voor OS X, kan gewoon met 1 grote partitie.

Is het het wel waard ? Zeker de proc upgrade : niet dat ik hem je afraad maar 200 dollar voor een speedbump van 150 mhz of een 550 mhz processor vind ik toch wel veel geld : of iig niet het geld waard.

€200 voor een update van de processor... en dan ook nog eens €50 voor een beetje knappe HD... en dan nog geheugenuitbreiden?????

Wat kost zo een MacMini eigenlijk???