Pixel design

Hallo, ik ben bezig met wat fotobewerking en een beetje tekenen, en nu kwam ik laatst de volgende sites tegen, met het zogenaamde pixeldesign of tekeningen in pixels, zie [url]http://www.macbillboard.com[/url] en [url]http://www.manbijthond.nl[/url] en nou vroeg ik mij af hoe je zoiets kan maken, is het echt daadwerkelijk zelf de lijntjes tekenen etc, of zijn er programma's voor. En welk programma kan je er het beste voor gebruiken, Macromedia Vectorentekenkit of Adobe illustrator/Photoshop.

Alvast bedankt.

Ik denk dat het meeste gewoon zelf getekend is. Maar met de filters in Photoshop kun je denk ik ook wel zoiets krijgen, alleen dan wat minder mooi.

Dit is niet het antwoord maar kijk hier eens http://www.habbohotel.nl/habbo/nl/

Klik [url=http://www.computerarts.co.uk/tutorials/default.asp?pagetypeid=2&articleid=18023&subsectionid=847&subsubsectionid=762][color=red:ae3f938da7]hier[/color:ae3f938da7][/url] eens, daar is een tutorial te downloaden.

oke, hier kan ik wel wat mee, ga nu de tutorial downloaden en denk mijn eigen bevrijdingsdag vieren, want hopelijk gaat het hier mee lukken.

[url=http://www.pixelfreak.com/v3/en/tutorial0.html]Hier[/url] nog een handige tutorial... staat tevens op die site ook nog veel links naar andere pixelfreak sites :D

Pixelfreak is inderdaad een handige site, ik ben zelf laatst ook met pixelart aan de slag gegaan en heb gewoon photoshop gebruikt, zover inzoomen en dan met 'pencil tool' tekenen. Zie hier het resultaat:

http://www.2monksandamoose.com/motion.php?movie=pl_stylemonkey.swf&p=0

succes

[quote:5e76bd48c9="dasilster"]Dit is niet het antwoord maar kijk hier eens http://www.habbohotel.nl/habbo/nl/[/quote:5e76bd48c9]

Ik ben zelf betrokken bij habbo hotel.nl en wat wel leuk is om te weten - de makers zijn allemaal mac fanaten/gebruikers :lol:

perfect al deze reacties, alleen tutorials van computer arts download hij niet (ftp server down ofzo!!) :( maar oke, dat koomt misschien nog wel. Verder in mijn zoekslentertocht kwam ik de volgende site nog tegen [url]http://www.ourcall.org/[/url] een community van chinese pixeldesigners, die ook handige tutorials aanbieden.

Maar nogmaals bedankt, en die habbohotel site ziet er ook aardig gelikt uit…

Maurice

een tijdje geleden ging het blad digit bijna helemaal over pixel art, mischien ken je iemand die veel van die bladen heefd, het was ongeveer een jaar geleden.

[quote:0c5cf7a02c="Mauricej"]alleen tutorials van computer arts download hij niet (ftp server down ofzo!!) :( maar oke, dat koomt misschien nog wel. [/quote:0c5cf7a02c] Met Safari werkt 't niet geloof ik, met Firefox lukt de download wel.

Voor deze stijl van illustratie wordt vaak gebruik gemaakt van illustratoren die daar in gespecialiseert zijn. zoals te vinden op http://www.letsgoshoppingaround.com/

laten we de meesters niet vergeten. [url]www.eboy.com[/url] of [url]www.quickhoney.com[/url] en [url]http://www.flipflopflyin.com/index.html[/url] Veel van die pixelpushers zijn gestart als ikonenbouwers (onder systeem 8 en later) dus moeten we [url]www.iconfactory.com[/url] zeker niet vergeten. Ik zal mezelf dan maar even aanvullen, de sprites in veel eerste spelletjes (de spectrum-tijd - Atari enz ...tijd werden ook getekend in pixels (wat nu bekend staat als retro-games)

[quote:f416bfafbb=“Jasper”]Voor deze stijl van illustratie wordt vaak gebruik gemaakt van illustratoren die daar in gespecialiseert zijn.
zoals te vinden op http://www.letsgoshoppingaround.com/[/quote:f416bfafbb]
???
Nee dat denk ik niet, dat is veel meer postscript-georienteerd, (wel de moeite hoor, daar zult u mij niet over horen :wink: )

De plaatjes op Macbillboard.com zijn niet echt pixeltekeningen, maar Illustrator bestanden. Het voordeel daarvan is dat deze resolutieonafhankelijk zijn, wat weer ten voordele komt als deze bestanden in gedrukt formaat worden gebruikt. Pixeltekeningen komen vooral op het scherm grafisch mooi over.

De maker van www.macbillboard.com

Het is beslist mooi werk, en speelt danig op een illusie (het lijkt wel pixel-art), maar dat heeft waarschijnlijk meer te maken met dat typische perspectief.

zelf kwam ook ook nog deze site tegen: [url]http://www.funkreich.de/tutorial/[/url]