Pixelmator Pro 2.0 beschikbaar

Omdat ik maar geen bericht zie verschijnen in de categorie Nieuws op OMT en toch wel een ‘fan’ ben, schop ik het gewoon zelf in een draadje.

Sneller dan verwacht heeft het Litouwse bedrijf rond de broers Dailide Pixelmator Pro 2.0 uitgebracht. Sinds afgelopen woensdag 18 november kan je het vinden voor net geen 44€ in de Mac App Store, maar bestaande gebruikers krijgen de nieuwe versie voor nop.

Als speerpunten op de lijst met vernieuwingen vinden we volledige ondersteuning voor de nieuwe M1 Macs, een geheel nieuwe, geraffineerde interface en ondersteuning voor macOS Big Sur. De nieuwe versie is een zogenaamde Universal App, wat betekent dat hij native draait op zowel Intel als Apple Silicon CPU’s.

Van Pixelmator is al langer bekend dat het nieuwe Apple technologiën snel en volledig omarmt en dat vertaalt zich in functies zoals ML Super Resolution, waarmee je beelden kan vergroten zonder overdreven in te boeten aan kwaliteit of ondersteuning voor Metal, zodat de uniforme geheugenarchitectuur van de M1-chip volledig wordt benut.

Daarnaast is bijna elk gereedschap, elk menu en elke knop bijgewerkt om de app intuïtiever en leuker in het gebruik te maken. Dat zien we in de nieuwe Effects Browser, een nieuwe Presets Browser en meer dan 200 nieuwe voorinstellingen bij de gereedschappen voor kleuraanpassing, effect, stijl, vorm en verloop.

Helaas is Pixelmator Pro ook in de 2.0 versie nog steeds niet in het Nederlands beschikbaar, dus je moet het doen met Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch, Spaans en wat Aziatische talen.