Plaatjes kopiëren en plakken

Hallo!!

Kan iemand mij helpen, ik heb nog maar kort een Mac Book en heb altijd met microsoft gewerkt.
Nu lukt het me niet om plaatjes van google of gewoon van een site te kopiëren en te plakken in Word.

Kan iemand mij hepen ik heb dit nodig voor school.

Groetjes Irma

Welkom.
Cmd-C en Cmd-V is wat je zoekt (ipv Ctrl-C en Ctrl-V onder Windows).
Een plaatje vanaf internet opslaan en vervolgens in Word slepen kan ook.

Op http://macmiep.nl/ kan je een hele hoop tips vinden voor nieuwe Mac gebruikers.

Welkom op OMT en bij Mac OS X:wink:

Over Word en plaatjes kopiëren: [url=http://www.onemorething.nl/community/topic/waarom-is-copy-paste-zo-slecht-in-osx/page/2]daar is laatst nog over geschreven[/url] en dat ligt duidelijk aan Word, en niet aan Mac OS X.

Kijk ook eens op [url=http://www.appletips.nl/]AppleTips[/url], even zoeken met de zoekbalk als je over een specifiek onderwerp iets wilt weten.

Bedankt voor je reactie, maar dat is wat ik al telkens heb geprobeerd en het slepen gaat ook niet. Zou dit iets met bepaalde instellingen te maken hebben?

Groetjes Irma

Hm, vreemd...:slant:

Op de afbeelding: ''Kopieer afbeelding''......

Edit: Huh, krijgen we nou???? Nu werkt het bij mij ook niet meer.:cry:

Ik ga even zoeken hoe dit zit.

Edit2: Er is in dat stomme Word geen andere mogelijkheid dan de afbeeldingen op je bureaublad te plaatsen (''Bewaar afbeelding op bureaublad'')

en vervolgens in Word bovenaan ''Insert'' (''Invoegen'')

en dan ''Picture'' (''Afbeelding'') > ''From file'' (''Uit bestand'') en dan het plaatje kiezen.

Zo zou het moeten lukken.:thumbsup:

haha gelukkig ligt het niet aan mij hoop ik:sarcastic:

Vind het al zo raar moet toch juist allemaal makkelijker gaan met een Mac??

Ben benieuwd of het je gaat lukken..

Ik heb geen Word geïnstalleerd hier (geen MS op mijn Mac), maar een afbeelding opslaan en vervolgens invoegen in een document moet toch gewoon lukken?

Klopt, ik heb mijn vorige post even aangevuld.

Wist het zelf ook even niet meer, maar nu wel.:wink:

Tot nu toe komt er alleen de link in word te staan...

Ik blijf volhouden:sarcastic:

Ik heb er geen probleem mee . Ik houd naast het venster van mijn browser ( firefox) altijd een strook van enkele cm breed zichtbaar van mijn bureaublad. Als ik ergens iets zie op het net , bv. een foto op tekening dan sleep ik die gewoon naar het bureaublad.
Als je dan nadien Word ( of een ander programma) opent kan je die afbeelding er gewoon inslepen.

Zojuist ook even geprobeerd vanuit Safari. Geen probleem , werktperfect , zowel voor tekeningen , foto's als andere te kopieren objecten.

[quote=irmamelsen@hotmail.com url=http://www.onemorething.nl/community/topic/plaatjes-kopieren-en-plakken#post-2063558 time=1285782293] het slepen gaat ook niet. Zou dit iets met bepaalde instellingen te maken hebben?[/quote] Tijdens het slepen moet je wel de linker muisknop ingedrukt houden.

[img]/uploads/community/6f2986f6f9992dc72ee8254fcfc8af03748b1170_0.jpg[/img]

[quote=irmamelsen@hotmail.com url=http://www.onemorething.nl/community/topic/plaatjes-kopieren-en-plakken#post-2063569 time=1285782666]
Vind het al zo raar moet toch juist allemaal makkelijker gaan met een Mac??[/quote]

Het gáát ook gemakkelijker met een Mac. De dwarsligger hier is Word. Vreemd is dat niet, want Windows gebruikers zijn omgekeerd niet zo gecharmeerd van de Windows versies van Safari en QT. Je moet gewoon iWork aanschaffen. Om de prijs (€79) hoef je het niet te laten, en het werkt veel makkelijker dan dat MS Office.

p.s: uiteraard zijn wij hier allemaal brave mensen :innocent: , maar toch zou ik je willen aanraden niet je e-mail adres in je gebruikersnaam te vermelden.

OT: Irma, als je gevrijwaard wilt blijven van spam, zou ik als ik jou was je e-mailadres even uit je nickname halen..

[quote=irmamelsen@hotmail.com url=http://www.onemorething.nl/community/topic/plaatjes-kopieren-en-plakken#post-2063569 time=1285782666]Vind het al zo raar moet toch juist allemaal makkelijker gaan met een Mac??[/quote]Het probleem is dat Word in feite een Windowsprogramma is. Daar bedoel ik niet mee dat je de Mac-versie op een Windowscomputer zou kunnen draaien, maar dat het in feite bijna alles op de Windowsmanier doet in plaats van de Macmanier: open maar eens een stuk tekst in Word en druk op de ?-toets op je toetsenbord; doe daarna hetzelfde in bijvoorbeeld Teksteditor … Of kijk naar de namen van de menu's: "Bestand," "Bewerk," "Opslaan," "Afdrukken" enz. in plaats van "Archief," "Wijzig," "Bewaar," "Druk af" e.d. Gevolg van dit alles is onder meer ook dat dingen die wel werken in zo'n beetje elk "echt" Macprogramma dat niet altijd doen in Word, waaronder bijvoorbeeld kopiëren en plakken van afbeeldingen.

Ik sluit me aan bij wat al eerder gezegd is: probeer [url=http://www.apple.com/nl/iwork/pages/]Pages[/url] eens uit. Dat is wel minder uitgebreid dan Word, maar ik vermoed dat je het grootste deel van de "ontbrekende" functies toch niet gebruikt, en het werkt een stuk lekkerder als je het mij vraagt.

Het kopiëren/slepen en plakken van "gewone plaatjes" in Word gaat wel op de normale manier.
Maar vanuit een browser gaat het dus alleen als het plaatje eerst op de HD wordt geplaatst en dan wordt ingevoegd in Word, zoals Vinhelper al schreef.
Onthou wel waar je het plaatje "even' plaatst, want anders zoek je je er later weer rot naar. :wink:

Afbeeldingen kunnen rechtstreeks (vanuit internet) in Word geplakt worden.
Gaat als volgt:
- Kies "kopieer afbeelding"
- In Word: Kies "Plakken Speciaal"
- Kies " Afbeelding"

et voila

N.B.
- In Powerpoint gaat het iets anders. Kies daar gewoon "Plakken".
- In Excel zelfde als bij Word.

Ja dat klopt Bouncer ,
zoals ik boven al aangaf , slepen kan ook eenvoudig , via het bureaublad bv. , maar kopieren en Bewerken/plakken speciaal /als afbeelding gaat ook. Gewoon plakken niet.
Op de versie voor windows wordt plakken speciaal trouwens voor veel meer zaken gebruikt dan op de versie voor Mac.

[quote=Bouncer url=http://www.onemorething.nl/community/topic/plaatjes-kopieren-en-plakken#post-2063923 time=1285844262]Afbeeldingen kunnen rechtstreeks (vanuit internet) in Word geplakt worden.[/quote]Dit werkt dus alleen niet wanneer je bijvoorbeeld een stuk tekst met afbeeldingen op een webpagina selecteert en dan plakt in Word — een paar dagen geleden heb ik dat geprobeerd na een vraag van iemand (zie de link in het eerste antwoord van Vinhelper hierboven) en welke soort Plakken of Plakken Speciaal ik ook probeerde, Word weigerde de afbeeldingen mee te nemen.

Jakko ,
tekst en afbeeldingen in Word plakken doe ik als volgt.
Ik heb mijn schermafbeelding/selectie toegekend aan toets F19 op mijn toetsenbord zodat ik niet altijd die lange combinatie moet gebruiken , of schermafbeelding moet openen.
Dus als ik dan een tekst en de afbeelding erbij naar Word wil krijgen dan klik op op mijn toets F19 ,selecteer met de muis de tekst + afbeelding , die verschijnt onmiddellijk als pictogram om mijn bureaublad , en dat pictogram sleep ik naar mijn Word document. Gepiept op 3 seconden.

@jakko: Goede tip! :smile: