Plaatsen van je emailadres via iWeb op internet riskant?

Hoi allemaal,

Ik ben prettig aan de slag met iWeb en ben nu toe aan de laatste details.
Een detail is het plaatsen van mijn e-mailadres op mijn site zodat vrienden en familie kunnen reageren op mijn blog.

Vraag:
Is het riskant om je e-mailadres op internet te publiceren (met iWeb) in verband met spam.
ofwel
Zijn er programma’s in omloop die het internet afstruinen naar e-mailadressen om die vervolgens vol te pompen met reclame voor viagra en andere pillen waar ik niet op zit te wachten.

Alvast bedankt voor jullie inbreng.
Douwe-Jan

Ja deze bestaan. Daarom word ook vaak aangeraden het email adres in plaats van blabla@blabla.blabla als blabla AT blabla.blabla te doen. Dan heb je het probleem minder/niet meer.

Wat denk je zelf? ja er zijn harvesters. maak gewoon een nieuw adres aan: contactme1@domeinnaam.nl. Zodra de bagger de overhand krijgt, stap je over op contactme2.

Een afbeelding plaatsen ipv tekst is ook veilig en ziet er netjes uit!

Met het programma Spamstopper kan je je adres zo versleutelen dat spambots ze niet kunnen herkennen. Te downloaden van de [url=http://www.apple.com/downloads/macosx/email_chat/spamstopper.html]Apple-site[/url]

Ik heb ook eerst met spamstopper gewerkt, maar ik ontvang toch teveel spam ermee.

In iWeb heb je de optie om hyperlinks en email adressen niet actief te maken. Heb ik gedaan en werkt prima. Je bezoekers kunnen dan gewoon je email adres als tekst selecteren, kopiëren en pasten in hun email adresbalk.

[quote:c9261c3b1c="iRow"]In iWeb heb je de optie om hyperlinks en email adressen niet actief te maken. Heb ik gedaan en werkt prima. Je bezoekers kunnen dan gewoon je email adres als tekst selecteren, kopiëren en pasten in hun email adresbalk.[/quote:c9261c3b1c]

Kun je me vertellen waar die optie zit?
Ik ken in iWeb de optie schakel hyperlinks uit. Maar die is gemaakt voor lokaal gebruik. Bij het online zetten van je site zijn ze gewoon weer actief hoor.

[quote:20a710d7ce="Erik Joling"]Met het programma Spamstopper kan je je adres zo versleutelen dat spambots ze niet kunnen herkennen. Te downloaden van de [url=http://www.apple.com/downloads/macosx/email_chat/spamstopper.html]Apple-site[/url][/quote:20a710d7ce]

Thanx,
dit is was ik zoek!
8)

[quote:7c905e10d2="Dbakker"]Kun je me vertellen waar die optie zit? Ik ken in iWeb de optie schakel hyperlinks uit. Maar die is gemaakt voor lokaal gebruik. Bij het online zetten van je site zijn ze gewoon weer actief hoor.[/quote:7c905e10d2]

Het is inderdaad de checkbox hyperlink in de voorkeuren en bij het uploaden zowel als naar .Mac als mijn ftp domein blijft het gewoon inactief. Raar dat het niet zo blijft bij jou.

Spamstopper werkt volgens mij niet afdoende. Ik gebruik het al een paar jaar en ik krijg toch (teveel naar mijn mening) spam. Daarnaast had ik ook moeite om de code in te voeren in iWeb en heb daarom gekozen voor de huidige vorm: http://www.bartmanbusiness.nl/Site/About%20Me.html

Mooie site, Maar je e-mailadres staat nu toch ook gewoon in de tekst? en is dan toch ook vindbaar... Of zie ik dat verkeerd.

Douwe-Jan

edit: ja dat zag ik verkeerd, het is een plaatje. mooi gedaan!

Een paar leuke links op dit gebied:

http://phoenity.com/newtedge/hide_email_spambots/
(email adres verbergen via css, voor wat het waard is, niet getest)

http://www.neilgunton.com/spambot_trap/
Over het fenomeen spambot.

Spambots worden geprogrammeerd en ik denk dat je er vanuit mag gaan dat de verbergtruuks van Spamstopper voor de spamrobots echt geen probleem meer zijn.
De lichtere vormen van verbergen, dus tekens inwisselen met de url-codes, het inwisselen van @ met %40 bijvoorbeeld, spamrobots doorzien dat.

Ik heb zelf tot dusver javascript encryptie gebruikt. De link met een versleuteld emailadres roept een javascript functie aan die vervolgens via de mailto tag de standaard emailapplicatie oproept. Daarin verschijnt dan het ongecodeerde email adres.

Ik vermoed echter dat de moderne spambots, door simpelweg alle links te volgen, dit simpelweg doorzien.

Een oplossing die ik nu bedenk, over dit probleem nadenkend:
• Zet je emailadres inclusief mailto link op een met htaccess beschermde pagina.
• Verwijs in een onbeschermde open pagina via een link naar die beschermde pagina, maar geef duidelijk instructies over de in te voeren naam en password.
Je kan die instructies bijvoorbeeld doorgeven via een plaatje, dat dan weer een screendump is van het ingevulde autorisatievenstertje waarin dus naam en password zijn ingevuld.
Je kan dat heel simpel houden:
Naam: stuur
Password: post

Volgens mij is er geen spambot die daar doorheen komt. Alleen echte mensen komen daar doorheen.