plakkend toetsenbord schoonmaken

Eergisteren zo handig geweest om een glas siroop over mijn powerboekie (pismo) te gooien. Vliegensvlug batterij eruit en stroom eraf... Dagje laten drogen en onderwijl een beetje lukraak tot alle mij bekende goden bidden.

Het heeft kennelijk geholpen want hij doet het als vanouds. Zover ik kan nagaan heeft de siroop het logicboard niet bereikt. Enige probleem is echter dat enkele toetsen van mijn toetsenbord nauwelijks nog te gebruiken zijn door de plakkerigheid. Sommige toetsen plakken aan het bord vast.

Vraag is nu hoe het schoon te maken.
-toetsen eraf trekken en bord en toetsen met doekje schoonmaken?
-toestenbord loskoppelen en samen met bord onder de douche?

  • ander alternatief…

Iemand suggesties?

Een rietje gebruiken volgende keer ;) *grin* Nee ff serieus. Kun je dat toetsenbord er niet uitlichten als bij de nieuwere PB's en iBookjes?

Rietje is goed idee. Dacht zelf aan infuus...

Ja het toestenbord kan eruit… Zie mijn tweede optie. Vraag is of ik het bord gewoon onder de kraan kan houden…

[quote:8b7a0593c1="gretver"]Rietje is goed idee. Dacht zelf aan infuus...

Ja het toestenbord kan eruit… Zie mijn tweede optie. Vraag is of ik het bord gewoon onder de kraan kan houden…[/quote:8b7a0593c1]

Kraan zou ik niet doen, heb je kans dat als het water opdroogt dat weer zorgt voor vastkoeken…zou glassex geen mogelijkheid zijn?? dat vervliegt tenminste, je zult wel toets voor toets moeten doen…of ga eens bij een gewone computershop navragen wat het beste te doen??? Oops…daar zullen ze wel zeggen “koop maar een nieuw toestenbord” voor 20 euri heb je er al een (bij wijze van spreken)

Glassex is idd een goeie. Toetsjes eerst voorzichtig loshalen, dan wat glassex in een klein spuitflesje doen. Met dat spuitflesje telkenmale een wattenstaafje door drenken en daarmee tussen de scharnieren van de toetsjes poetsen.

Zo wordt hij wel weer schoon.

Ik heb mijn toetsenbord losgehaald en de toetsen die plakten eraf getrokken. Vervolgens heel lichtjes wat glasex erover heen gespoten en tenslotte met een wattenstaafje een beetje overal tussen door gefietst.

Nachtje laten drogen en hatsikkiedee! de toetsen plakken niet meer…

Enige nadeel is dat mijn return toets het ff niet meer doet. Blijkt toch redelijk belangrijk ivm met typen enzo. Ga hem vanavond maar nog eens aan een nadere inspectie onderwerpen. Lijkt me dat er wat troep onder het knopje zit of iets dergelijks…

Nog zeer bedankt voor de tips.

Tja toch wel een probleem, mijn return toets weigert nog steeds... Heb alles goed schoongemaakt, maar nog steeds noppes. Kan nog wel typen door dat andere return knopje te gebruiken, maar helemaal praktisch is het niet.

Heeft iemand hier ervaring met weigerende toetsen?

plak de return toets nog? of zit die half los?

Nee de toets zit volgens mij goed vast. Hij plakt ook niet mee vast aan het bord zoals eerder. De andere tetsen doen het allemaal wel... Snap er niets van :cry:

mijn zoontje heeft drie jaar geleden een zelfde truc uitgehaald, ook mijn Wallstreet deed het daarna weer gewoon, maar ook één bepaalde toets bleef hangen, dus er moest toch een nw. toetsenbord in was errug kostbaar.... Misschien nu tweedehands kijken ?

Schiet me net te binnen, mischien een schoonmaakbedrijf bellen dat gespecialiseerd is in brandschade, daar "spoelen" ze ook electronica enz.

Tegenwoordig kan alles 'hoogfrekwent' (voor de puristen 'hoogfrequent') gereinigd worden. Sommige opticiens hebben dergelijke bakjes staan waarin ze brillen schoonmaken. Deze kunnen ook behoorlijk plakkerig zijn en na er zo'n tien seconde ingedompeld te zijn worden ze afgedroogd en zijn brandschoon. Ik weet niet of er een compleet toetsenbord in past, maar anders moet je op zoek naar een professioneel bedrijf. Ik heb zelfs al complete audiomixers (enkele Eurotonnen) in hoogfrekwent reinigingsmachines zien verdwijnen. Klonken daarna nog steeds goed. In theorie kan je zelfs je hele Mac erin gooien. Daarna overigens wel goed laten drogen!!! alvorens weer aan te schakelen. Het is trouwens wel een rar gevoel als je zulke dure elektronische apparatuur in vloeistof ziet verdwijnen!

Groet, Alex