Platen op cd zetten

Heej allemaal!! Ik heb sinds kort weer een platenspeler aangesloten hier en dat bevalt echt uitstekend!! Nu heb ik een redelijke oude lp op de kop getikt en mijn buurman vroeg mij of het ook mogelijk is om die op cd te zetten. Zelf heb ik een powerbook (g4 1,5)en een imacg3 tot mijn beschikking.

Maar ik weet echt niet hoe ik een lp op kan nemen en op cd kan branden.
Kunnen jullie mij en mijn buurman misschien helpen ?

alvast bedankt!!
:mrgreen:

Zorg dat er een versterker tussen zit. Een pick-up heeft een te zwak signaal voor de lijningang. Misschien heb je een receiver of versterker met phono-ingang, dan kun je die er ook tussen zetten. Met Audion kun je volgens mij wel het ingangssignaal tapen als AIFF en daarna branden met iTunes of Toast.

ja de pick up zit aangesloten op een versterker... maar hoe sluit ik die versterker aan op mijn powerbook ?

Je kan de versterker via een LINE out aansluiten op de LINE in van je powerbook. Een LINE out op je versterker kan van een TAPE / MD / Video o.i.d. zijn, zolang het maar een LINE out is.

Succes!

ik ga het even uitproberen... ik hou jullie op de hoogte ! :)

cool ik krijg nu idd de muziek op mijn pb met welk programma kan ik nu het beste de lijningang opnemen ?

Ik had het al gemeld, met Audion: http://www.panic.com/audion/index.html

okeej thanx het is gelukt!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dankjewel allemaal voor de hulp!!!

Tip: als het platen zijn met hinderlijk gekraak en getik, dan kan dit programaatje er nog verrassend veel van maken: [url=http://wwwmaths.anu.edu.au/~briand/sound/]ClickRepair[/url].

Ik heb laatst gemerkt dat CD Spin Doctor (zit bij Toast) erg goed is in het herkennen van pauzes en het maken van nummertjes..