platform voor platform-onafhankelijkheid

Naar aanleiding van [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=17199&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=]dit[/url] topic wil ik bij deze even pollen wie er bereid is te investeren / mee te helpen aan een website:

Ik wil wel een paar eurootjes investeren om

www.platform-onafhankelijk.nl

op te richten en daar een goed Nederlands/Vlaams overzicht te maken van sites die keurig in alle browsers werken, en natuurlijk vooral ook de sites die het niet doen. Compleet met top-10’s en commentaar over het hoe en waarom.

Het is de bedoeling om bedrijven onder druk te gaan zetten en een trend te zetten dat het niet klant-vriendelijk (en ook niet mens-vriendelijk) is als je website niet platform-onafhankelijk gebouwd is.

Dan behandelen we natuurlijk niet de site van de buurman, maar alleen sites van overheden en grote bedrijven / web-stores. Zoals de Belastingdienst.

Het kost mij ongeveer 100 euro om de site op te zetten en voor het eerste jaar te hosten. De man-uren stop ik er gratis in.

Wie is bereid om deze site financieel te steunen?
Wie is bereid om deze site qua inhoud te steunen / mee te helpen?

Oh, en reacties ook welkom natuurlijk.

Mijn zegen en 10 euro heb je!

Goed plan

mijn 10 euro ook!! Goed initiatief!!

Ha, mijn idee !!! Heel goed. 10 euro bijdrage.

Met [b:469fd8dda0]alleen[/b:469fd8dda0] de website ben je er niet en zet je echt niet de belastingdienst mee onder druk. sorry maar ik ga geen 10 euro in een ("grappig")idee stoppen, ik denk dat je het probleem wat je ermee op wilt lossen niet mee opgelost wordt.

[i:469fd8dda0] Tuurlijk ben ik ervan overtuigd dat je er een leuke/mooie site van zult maken die genoeg bezoekers trekt. [/i:469fd8dda0]

Nee maar op die site komt natuurlijk een forum en polls en het platform moet natuurlijk een grote groep Mac en Linux gebruikers gaan vertegenwoordigen, en dan in contact treden met de overheid en bedrijven over dit onderwerp.

En natuurlijk uitdragen dat als je niet platform-onafhankelijk bent, dat het je een slechte naam bezorgt en klanten kost.

Welke klanten? Heeft de belastingdienst die dan? En zal een bedrijf het boeien dat 0.1% ofzo non internet exploder gebruikt, en neem daar eens het aantal potentiele klanten van?

Tuurlijk vind ik het een kwalijke zaak dat een hoop websites niet platform onafhankelijk zijn, maar het zal me ook boeien of een table nu 2 cm meer naar links staat in safari als in explorer.

Goed idee, als je een hoop tijd over hebt :slight_smile:

Nee maar de belastingdienst moet als overheidsorgaan onafhankelijk zijn.

Mac en Linux gebruikers zijn denk ik 5 a 7% van de internetters. Je kan dus 5-7% meer klanten hebben als je een platform onafhankelijke site hebt, wat je in principe niets extra’s kost.

En een tabel die 3 pixels is opgeschoven maakt niets uit. Maar een melding “U heeft geen … dus u kunt deze site niet gebruiken” is erg klant onvriendelijk!

Weer tien eurootjes erbij!

Goed initiatief…

Ra

[quote:5ab43d2751="bruno"]ik denk dat je het probleem wat je ermee op wilt lossen niet mee opgelost wordt.[/quote:5ab43d2751]

Er zullen plenty bedrijven zijn die nu niet eens weten dat hun site niet voor iedereen werkt. Vinden ze vast niet leuk als ze flink voor het design hebben gedokt. Kunnen ze in ieder geval hun sitebouwer even op zijn vestje spugen.
Naar mijn idee zijn het vaak niet de klanten die dit niet willen, maar wordt ze het aangesmeerd door incompetente of gemakzuchtige sitebouwers.

Als ze al klagen dat ze niet na een week in de zoekmachines staan, of “dat hun neef zag dat de buttons niet helemaal, bla bla bla…”

Alle beetjes helpen. 't wordt in ieder geval weer eens onder de aandacht gebracht.

ik vind het ook een goed idee, mijn 10 euries krijg je en als je wat webdesign,php,mysql hulp nodig hebt dan weet je me te vinden ;)

ææ

Uiteraard wordt het professioneel aangepakt en worden de donateurs / redacteurs genoemd.

ææ

Mis ik wat? Er zijn al wel meer van dit soort sites, misschien is het beter om de krachten te bundelen: http://www.promozilla.org - heeft een zwarte lijst voor (Nederlandstalige) sites die niet in andere browsers dan IE werken http://www.mozbrowser.nl/ - forum

www.tweakers.net heeft er ook een forum over …

En ga zo maar door. Misschien is het een idee om eerst eens alle goede ideeen hierboven op www.promozilla.org los te laten?

[quote:aedf91ba58="joaquin"]Er zijn al wel meer van dit soort sites (...) Misschien is het een idee om eerst eens alle goede ideeen hierboven op www.promozilla.org los te laten?[/quote:aedf91ba58]

Dat is wel zo… maar wel voor en door Mozilla-gebruikers, en ik gebruik safari;)

[quote:cff3ffc10e="bruno"][quote:cff3ffc10e="joaquin"]Er zijn al wel meer van dit soort sites (...) Misschien is het een idee om eerst eens alle goede ideeen hierboven op www.promozilla.org los te laten?[/quote:cff3ffc10e]

Dat is wel zo… maar wel voor en door Mozilla-gebruikers, en ik gebruik safari;)[/quote:cff3ffc10e]

De naam is wat dat betreft misleidend: www.promozilla.org of .nl richt zich niet uitsluitend op Mozilla maar op open standaarden en is dus primair gericht op het melden van kreupele sites (M$ specifiek Java-script, foute CSS, … niet volgen van welke standaard dan ook) en sites die aan “browser sniffing” doen. Je kan dus elke site aanmelden en opgeven in welke browsers die niet werkt, zelfs IE voor de Mac wat mij betreft want er zijn genoeg sites die zo kreupel of platform afhankelijk zijn dat ze zelfs alleen maar in IE-x86 werken. En IE voor de Mac laat ook zien dat M$ gewoon niet in staat is om twee ontwikkelteams een “(bug) compatible” product te laten maken (misschien dat ze het daarom maar opgegeven hebben?).

Uiteindelijk is iedereen volgens mij ook gebaat bij een beetje competitie tussen de browsers en Mozilla is en blijft wel de voornaamste open source browser (en de basis voor veel andere browsers) en is daarmee volgens mij een acceptabele defacto standaard. Als het in Mozilla werkt is er voor elk platform een mogelijkheid om de site te bekijken, dat geldt niet voor Safari (khtml is alleen de basis voor Konqueror en Safari).

Probleem daarbij is overigens wel dat, mede dankzij Apple, andere browsers weer kreupel zijn op de Mac wat betreft de JVM: http://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=197813
Hopelijk zorgen anderen uiteindelijk voor een oplossing voor deze missende Java ondersteuning als Apple het niet doet.
Geen kwaad woord over Safari maar het gedrag van Apple met Safari lijkt in sommige opzichten toch een beetje op een aantal verwijten aan het adres van M$ … (zie ook www.quirksmode.org)

Financieel en inhoudelijk wil ik dit steunen. Kortom: het hosten van de website doe ik gratis, en om de belastingdienst te pesten doen we dit op de Xserve ;)

Financieel wil ik ook (net zoals veel andere hopelijk) bedrage doen. Kom wel even met een (kosten)plan.

[quote:9385696d6f="joaquin"]Mis ik wat? Er zijn al wel meer van dit soort sites, misschien is het beter om de krachten te bundelen: http://www.promozilla.org - heeft een zwarte lijst voor (Nederlandstalige) sites die niet in andere browsers dan IE werken http://www.mozbrowser.nl/ - forum

www.tweakers.net heeft er ook een forum over …

En ga zo maar door. Misschien is het een idee om eerst eens alle goede ideeen hierboven op www.promozilla.org los te laten?[/quote:9385696d6f]

Ik vind het ook een goed idee om krachten te bundelen ipv de wiel op nieuw uit vinden. Lets go for it!
coole site trouwens die promozilla :wink:

Ik wil qua XHTML en CSS gerust meehelpen. Vermits ik "maar" een arme student ben en elke euro tweemaal moet omdraaien, kan ik je (voorlopig) nog niet financieel steunen :oops: