playing 4cc AVI files on a mac..

Hallo ik heb hier footage in AVI afkomstig van een PC met structuur 4cc binnengekregen. Deze is echte langs geen kanten af te spelen op een Mac.. rrrrr. Bestaat er toch een mogelijkheid om deze footage af te spelen of om te zetten zodat deze wel beeld toont en niet een zwart vlak blijft.. Geluid hoor ik wel.. Weet iemand raad?

4cc is geen structuur... 4cc is de term voor "soort video". Dat zegt dus niks. Heb je wel de plugins voor QuickTime uit de Sticky geïnstalleerd ?

http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?p=475329#475329

http://www.antisound.nl/Mac/index.html

het zou zijn in 4cc in HDYC codec.. ik heb al die plug in's geïnstalleerd, maar probleem blijft hetzelfde.. Alleen klank, video blijft een zwart vlak. Deze beelden zijn gecapteerd met decklinkkaart in Première op PC.. Dat moet toch omzetbaar zijn.. ook VLC geeft hetzelfde en MPEG streamclip ook..

Ik denk dat de beste optie is om het materiaal in Premiere anders op te slaan... anders kom je toch uit op dingen als omrekenen naar een ander formaat, met eventuele kwaliteitsverliezen als gevolg.

Er schijnt een conversieprogramma te bestaan: http://forums.creativecow.net/thread/124/866128

Of probeer eens een codec bij de bron weg te halen: http://www.blackmagic-design.com/support/software/

nee ik heb al contact gehad met decklink en die weten het ook niet.. Dat moet toch echt te doen zijn.. Als ik deze bestanden via VMware Fusion (Windows op Mac) in Quicktime Pro open, kan ik ze wel wegschrijven, maar dat gaat super traag!! Er moet toch een oplossing zijn dit rechstreeks op de Mac te kunnen doen..