Plex V9 komt eraan!

Zojuist las ik dat plex 9 op 1 september gelanceerd wordt. Zitten er hier nog meer mensen op te wachten? Ik in ieder geval wel.

Hieronder de aankondiging volgens de website.

[img]http://elan.plexapp.com/wp-content/uploads/2010/08/Wait-is-Over-9-101.jpg[/img]

Hoe toevallig is het dat het precies samenvalt met de Apple presentatie van... a.s. woensdag?

Zou Apple ze hebben gekocht en hier de nieuwe Front Row van hebben gemaakt? :)
Of is het gewoon 'toeval'...

Ik denk dat ze het expres hebben gedaan om de geruchten op gang te laten komen. Ik geloof niet dat het echt iets met het Apple event te maken heeft.

Meeliften dus? Vraag me af wat dat concreet oplevert?

Het ligt eraan met wat voor updates ze komen. Een nieuwe look zou leuk zijn. Zijn er al geruchten over mogelijke nieuwe functies?

http://elan.plexapp.com/

[quote]
Meeliften dus? Vraag me af wat dat concreet oplevert?
[/quote]

Wat dat oplevert? Het feit dat wij en vele andere er over discussiëren is al goed. Door plex V9 te plannen op dezelfde datum als het Apple event, ontstaat er een hoop speculatie. Wat uiteindelijk, in mijn optiek, alleen maar ten goede komt aan de aandacht voor de software.

Maar dan iets anders, ik ben eigenlijk best tevreden met plex V0.8.5. Af en toe heb ik wat problemen met het ophalen van de juiste informatie, en het feit dat je geen dvd's kunt gebruiken om toe te voegen aan tv shows. (Dat wordt wel opgelost in plex V9). Welke functies missen jullie?

yeah! Iets concreet missen doe ik niet echt, maar ben wel weer benieuwd naar deze update :-)

Ik ben ook erg benieuwd, het toevoegen van films ziet er super easy uit. Het filmpje in de eerdere blog post legt uit hoe het gaat werken. Dit filmpje is echter al een tijdje terug opgenomen, het kan dus zo zijn dat het nog beter is.

Veel, véél nieuwe info over plex 9 is vandaag gepubliceerd:

http://elan.plexapp.com/2010/08/27/the-road-to-plexnine/

Ben redelijk onder de indruk, jullie?

Ik ben ook onder de indruk, ik wil het zo snel mogelijk testen.

Wat mij het meeste interesseert is de nieuwe functie die er voor zorgt dat je je bibliotheek gemakkelijk kan delen over je netwerk.

Zojuist is nog wat meer informatie vrijgegeven op http://elan.plexapp.com/
ditmaal gaat het over de nieuwe functionaliteit m.b.t. de skins, ziet er erg goed uit moet ik zeggen. Hoop zo snel mogelijk aan de slag te kunnen.

@ Sascha mij is nog niet duidelijk hoe. En of er een app komt die het mogelijk maakt je materiaal ook op je iPad te kunnen gebruiken. Ik gebruik hier nu Air Video voor wat prima werkt, maar het zou mooi zijn als dit vervangen kon worden door Plex omdat ik dit natuurlijk al gebruik. Scheelt weer een app.

Dat gaat gebeuren via de app Plex Server op je Mac. Er zijn op hun site wel demo-filmpjes over te vinden hoor.

Wow de nieuwe look ziet er echt fantastisch uit.

De look is aan te passen met skins, dus dat is niet echt een nieuwe feature. Het is wel makkelijker geworden om betere skins te maken.

En er is weer nieuwe informatie beschikbaar gekomen op http://elan.plexapp.com/

(waarom kun je, je post niet editten?)

[quote]Plex/Nine includes something called the Plex Media Manager, which is installed alongside Plex proper. (The Media Manager requires [b]Snow Leopard[/b] to function properly.)[/quote][quote]The other main part of the iOS App is the ability to view all of your Plex/Nine media. (Again, consult the video to see this in action.) What this means is that, [b]right from your iOS device, you’ll be able to see any single piece of media that’s part of your Plex/Nine library[/b]. So let’s say you have a TV series ripped to your Mac’s hard drive, and you use Plex/Nine to watch it. Well, [b]you can start watching an episode on your Mac, stop playback, then resume playback on your iOS device[/b].[/quote][quote]Of course, you’re not limited to the content you have stored locally in your Plex/Nine library, or libraries. You can tap into the various plug-ins that work in Plex/Nine right on your iOS device.[/quote]En [url=http://www.crunchgear.com/2010/08/30/exclusive-hands-on-with-plex-nine-for-mac-os-x-and-plex-app-for-ios-devices/]hier[/url] (en [url=http://www.iphoneclub.nl/86675/plex-for-ios-afstandsbediening-en-mobiel-mediacenter-in-een/?awesm=retweet.nu_189gc#utm_medium=retweet.nu-twitter&utm_source=twitter.com&utm_content=twitter-publisher-main]hier[/url]) nog wat info over Plex feat. iOS.

Heel Nice ik heb net de video op crunchgear bekeken. Die app ziet er tof uit. Of ik het streamen veel ga gebruiken weet ik niet maar ik ga het zeker testen op m'n iPad.