PNG

Mischien een stomme vraag, maar wat zijn nou de voordelen van PNG, wat heeft png wel en jpeg of gif weer niet :innocent:

gokje: png is duidelijker als een jpg of gif (gif heeft toch maar max 256 kleuren?)

png is dus duidelijker en heeft minder ruimte nodig…

tsjah dat denk ik… misschien dat je met google meer vind

http://www.webopedia.com/DidYouKnow/Internet/2002/JPG_GIF_PNG.asp

enne

http://www.wfu.edu/~matthews/misc/graphics/formats/formats.html

png: 256 kleuren of 24 bits kleuren met alpha transparantie. Lossless compression. jpg: 24 bits kleuren. Lossy compression. gif: 256 kleuren. 1 bit transparanty. Lossless compression.

PNG met transparantie is ideaal om in flash te importeren want wordt door flash herkend.

PNG is ook [url=http://www.artofadambetts.com/]geniaal[/url] in [url=http://weblogs.mozillazine.org/hyatt/]websites[/url], maar dankzij die browser (ik noem geen [url=http://www.microsoft.com]naam[/url]) is dat moeilijk te implementeren, zeker als je een consistente lay-out wil in alle browsers.

[quote:efea407faf="johnny_cash"]png is dus duidelijker en heeft minder ruimte nodig...[/quote:efea407faf]

De png24 met transparantie die ik tot nu toe heb gemaakt, hebben een enorme bestandsgrootte. Dat viel mij toch wel tegen :(.

Het irritante van PNG is op dit moment alleen het kleurverschil tussen de verschillende platforms, door de gamma-waarden. Een PNG'tje bewaard vanuit ImageReady, met als kleur 100% rood (dus #FF0000) ziet er op een HTML-rode achtergrond (dus ook #FF0000) prima uit, echter op een Windows-bak is het huilen... Andersom precies hetzelfde; het platform waarop de PNG gemaakt wordt heeft geen enkel probleem!

[quote:eaaa6e8df1="rbroen"][quote:eaaa6e8df1="johnny_cash"]png is dus duidelijker en heeft minder ruimte nodig...[/quote:eaaa6e8df1]

De png24 met transparantie die ik tot nu toe heb gemaakt, hebben een enorme bestandsgrootte. Dat viel mij toch wel tegen :(.[/quote:eaaa6e8df1]

Yup, dat klopt. PNG is namelijk [i:eaaa6e8df1]lossless[/i:eaaa6e8df1], dus er wordt geen beeldinformatie weggegooid in de compressie, terwijl bijv. jpeg [i:eaaa6e8df1]lossy[/i:eaaa6e8df1] is, dus wordt er beeldinformatie verwijderd om de bestandsgrootte te verminderen.

Voor webtoepassingen is PNG met name bedoelt voor layout doeleinden, maar JPG blijft geschikter om bijv. foto’s weer te geven

als je in fireworks met png werkt heeft het de zelfde functie als een psd document. je moet het wel exporteren naar een webformaat. het is zeker jammer te noemen dat ms zijn browsers niet update om png transparanitie goed weer te geven ipv een grijsblauw vierkantje om je plaatje.

daan.