Poll: wat stemmen OMT'ers tijdens 2010 verkiezingen?

Beste mensen,

aangezien ik wat politiek geëngageerd ben, vroeg ik me af wat de gemiddelde OMTer stemt. Op welke partij gaan jullie stemmen op 9 juni? Twijfel je nog? Of stem je helemaal niet? Geef je mening!

PS: Kan ik ook nog een poll maken zoals vroeger? Ik kan het niet vinden maar misschien kan iemand mij erop wijzen?

[img]http://img88.imageshack.us/img88/9216/vergelijking3.png[/img]
[size=2]Gebaseerd op de OMT poll van 10 juni 2010 (11:00) met een "opkomst" van 155 OMT-ers.[/size]

Ik heb even snel een vergelijking gemaakt met de poll hier op OMT. Voor wat het waard is natuurlijk omdat er iets meer dan 155 mensen hebben meegedaan aan de OMT poll.

Een opvallende verschuiving vergeleken met de landelijke verkiezingen is vooral de verdeling tussen PvdA, D66, Groenlinks en het CDA. Het verschil tussen OMT en landelijk bij de PvdA is 12%. Dit verschil lijkt op te duiken bij D66 (12% meer dan landelijk) hoewel Groenlinks op OMT natuurlijk ook goed scoort vergeleken met de landelijke verkiezingen. Aangezien de SP op OMT duidelijk lager scoort lijkt het er op dat uit de linkse hoek vooral Groenlinks geliefd is onder de OMT-ers.
Het CDA wordt op OMT nog harder afgestraft wanneer je het percentage vergelijkt met de landelijke uitslagen. Wanneer je durft te stellen dat CDA kiezers niet per definitie links georiënteerd zijn zou je mogen stellen dat D66 hier de kiezers weg snoept. De PVV stemmers op OMT zijn een redelijk goede afspiegeling van het landelijk percentage. Dit is opmerkelijk wanneer je nagaat dat de polls van de omroepen er meer naast zaten dan de poll op OMT. Het zijn maar 150 mensen waar wat de PVV betreft weinig mensen zwevend waren. De SP wordt ook harder gestraft op OMT. Ook dit verschil zou heel goed in het voordeel kunnen zijn van Groenlinks en D66.
Een klein opvallend detail is dat de SGP op OMT met 3% toch nog wat populairder is vergeleken met de landelijke uitslag. 3% voor de SGP zou in dit geval staat voor 5 OMT-ers die hun voorkeur voor de SGP hebben uitgesproken.

Een politiek draadje [url=http://www.onemorething.nl/community/topic/politiek-draadje-waar-staat-de-appel/page/58]hebben we al[/url], alleen is de poll daar verdwenen.
Ik weet niet of dit draadje dan een succes gaat worden...:slant:

;)

http://tweedekamer.groenlinks.nl/node/49561

Ik mis de piraten partij:razz::crazy:

(niet dat ik daar ooit op zal stemmen)

Als ik mocht stemmen waarschijnlijk VVD.

@iHouse Dat punt is gisteren in debat ook aan de orde geweest en Rutte had daar prima repliek op. Halsema kwam in haar wederhoor niet verder dan een drogreden (de metafoor; mensen met de onderinkomens moeten [b]bloeden[/b]). Nou ik kan je zeggen, na 4 jaar wonen in een achterstandswijk in Eindhoven: Het enige bloed dat ik gezien heb zijn liquidaties bij drugspandjes, mannen die uit huis worden gehaald door politie wegens huiselijk geweld en meer dan de helft van de wijk in de bijstand en toch bezit van platte tv, auto, mobiel, gem. 3-4 kinderen per gezin, etc.

Zieligheid aankaarten doet het altijd goed in de propaganda, het raakt de mensen. Alleen durven die mensen in het echte leven niet met de fiets door de Bennekel, Woensel-West of Doornakkers in de Lichtstad. Na jaren van linkse kabinetten mag je concluderen dat zij op oude voet de situatie niet aankunnen. Zij moeten nu hervormen en werken rendabel maken. VVD of D66 dus. Liberaal.

Zo zie je maar dat politiek helemaal niet lastig is ;-)

Waar is Lijst 17?

Waarschijnlijk VVD. De debatten volg ik niet, teveel geblaat, te weinig wol.

[quote=Luukvandevin url=http://www.onemorething.nl/community/topic/poll-wat-stemmen-omters#post-1970152 time=1274968401]Waar is Lijst 17?[/quote]

Hier wordt er al verwacht dat die de 0 zetels gaan halen! :razz:

Sorry hoor maar Lijst 17... Ziet er naar uit dat het een fail actie van BNN is, wat het eigenlijk al is. Aangezien ze eerst vanuit de omroep zelf de partij wouden oprichten maar ze hadden de regeltjes niet goed gelezen, want dat mocht niet aangezien BNN een publieke omroep is.

Ik weet nog niet waarop ik ga stemmen, maar op de PVV, CDA, SGP, CU, PvdD en TON zal ik zeker niet stemmen.

[zeikmodus]Kan de poll niet terug in de politiekdraad?[/zeikmodus]
Ik wil best even voorstemmen hier. Het wordt vrijwel zeker D66, al probeer ik uit te vissen welke bezuinigingen zij in de zorg gaan doorvoeren. Die zijn volgens mij niet mals, maar het links-liberale bevalt me wel.
EDIT: pakt de VVD hier de stemmen terug van de PVV?

[quote=vogel url=http://www.onemorething.nl/community/topic/poll-wat-stemmen-omters#post-1970171 time=1274969339]EDIT: pakt de VVD hier de stemmen terug van de PVV?[/quote]
Bij mij niet in ieder geval.

VVD, altijd al gevonden.

Nah, het lijkt er in ieder geval op dat ik niet de enige ben die PVV stemt hier op OMT.

[quote=R1039 url=http://www.onemorething.nl/community/topic/poll-wat-stemmen-omters#post-1970173 time=1274969480][quote=vogel url=http://www.onemorething.nl/community/topic/poll-wat-stemmen-omters#post-1970171 time=1274969339]EDIT: pakt de VVD hier de stemmen terug van de PVV?[/quote]
Bij mij niet in ieder geval.[/quote]
Een geval van de zaak omdraaien lijkt mij. :slant:

In de poll van drie maanden geleden stond de PVV gelijk met VVD en D66, als ik me goed herinner. Nu loopt de VVD gigantisch uit. Vind ik niet erg, het is meer een constatering.

[quote=Dick de Roos url=http://www.onemorething.nl/community/topic/poll-wat-stemmen-omters#post-1970184 time=1274969828]Een geval van de zaak omdraaien lijkt mij. :slant:[/quote]
Vreselijk hé. :slant:

GroenLinks of D66, zoals het er nu op lijkt GroenLinks.

@Robert De Groot
Nee ik ben het niet eens dat Rutte goede tegenargumenten had. Hij vergeet te noemen wat hij doet met de sociale zekerheid in Nederland (zie CPB cijfers) Daarnaast vond ik idd dat Halsema iets beter moest argumenteren, maar zo gaat dat in debatten.
De rest van je verhaal is natuurlijk puur jouw perspectief en mening. Daar ga ik verder niet op in want een discussie is denk ik niet echt nodig nu. Men mag zijn eigen keuzes maken op basis van de verkiezingsprogramma.
verder iedereen fijne verkiezingen toegewenst.
Vond het wel opmerkelijk dat D66 een breekpunt heeft aangekondigd. Hierdoor is Paars Plus niet zo onwaarschijnlijk meer. (wat ik zeker niet erg zou vinden)

[quote=vogel url=http://www.onemorething.nl/community/topic/poll-wat-stemmen-omters#post-1970171 time=1274969339][
EDIT: pakt de VVD hier de stemmen terug van de PVV?[/quote]

Toevallig heeft iemand hier onderzoek naar gedaan.

Het blijkt dat CDA'ers naar de VVD toe gegaan zijn en dat de mensen die op de PVV wilden stemmen, niet meer gaan stemmen.