POP en IMAP in mail.apnp

Met Eudora in OS 9 is het me altijd gelukt maar nu heb ik er een zooitje van gemaakt: mijn mails =(

Ik heb wel de map gevonden waar al mijn mailgegevens in staan maar ik krijg het niet goed geconfigureerd.

Volgens mij had ik mijn hoofd mailaccount vorige week als POP ingesteld in mail.app. Toen ging het goed. Ik had in de voorkeuren aangevinkt dat mail, na het ophalen van mijn mail, de mailtjes ook van de server zou wissen. Dit werkte prima.

Nu ik OS X er opnieuw heb op gezet, krijg ik echter mailtjes van de mail administrator dat mijn mailbox vol is. Toen ik, als workaround, de mailtjes via twigger.nl wiste, verdwenen ze ook in mail =(

Een foutmelding die ik steeds krijgt gaat over de nul host. Weet niet wat dat is [img:post_uid0]http://markdorlas.nu/macosxplaatjes/mail.app-error-message.jpg[/img:post_uid0]

ik heb nu vier mailboxes in Mail en ik wil er maar twee. Eentje van mezelf en de andere van mijn bedrijf. En POP mailboxen als het kan want daar had ik geen gelazer mee. Nu is het een zooitje:

[img:post_uid0]http://markdorlas.nu/macosxplaatjes/mailboxes.gif[/img:post_uid0]

Wie kan me helpen weer twee POP mailboxen te maken zonder dat ik dinge kwijt raak?

Ik hoor graag iets

Mark

Na veel heen en weer gebel met mijn Macdealer (MacSupport in Uitgeest =) ), mijn provider en Apple zelf, heb ik het eindelijk voor elkaar.

Oplossing kwam van Apple zelf. Was eigenlijk simpel. Een nieuwe account aanmaken als POP. vervolgens proefondervinderlijk de oude mailinfo weer terug zetten (users>library>mail). Dit alles uiteraard met een goede backup. Toen alles werkte en ik backupmailtjes (van de tussenliggende tijd) had gestuurd naar mijn Hotmail account heb ik de IMAP account gewist.

Oh ja, nog wat: in de prefs voor het account aanvinken dat hij de mail (na het downloaden ervan) van de server wist.

Aan de overweldigende hoeveelheid reacties :wink: weet ik niet wie hier wat aan heeft, maar voor de goede orde…