portforwarding speedtouch

Ben net verhuist en een nieuwe adsl aansluiting gekregen voorheen met een draytek isdn maar nu met een touchspeed analoog modem/router. Ik krijg het niet voor elkaar om poorten te forwarden naar mijn server. Het wil niet lukken via de browser maar ook niet met telnet. Wie weet raad?

Ga in je browser naar http://10.0.0.138

Login, indien nodig

Klik in het menu op NAPT / NAT

Maak een nieuwe entry aan

Vul jouw interne IP, de poorten en de soort mapping in. Laat oudside IP op 0.0.0.0 staan

Klik op Apply

Klik op Save Changes, boven in het menu

:apple:

Helpt [url=http://www.portforward.com/routers.htm]PortForwarding.com[/url] niet?

Weet niet waarom maar dat wil dus niet werken. Als ik de speedtouch laat forwarden zie ik in networkutility dat port 80 niet meer open is maar als ik opnieuw een easysetup doe is deze wel weer gewoon open.

Er zijn vaker klachten geweest over het probleem dat de Speedtouch de mappings niet onthoud. Dit is met de laatste firmware verholpen. Heb je de nieuwste firmware op de modem geinstalleerd?

Probeer het eens met dit tooltje:

http://www.nubz.org/alcatool/Home.html

is al een oud programma’tje, maar werkt nog steeds prima

Het schijnt toch wel te werken, kon het echter zelf niet waarnemen en networkutility zegt dat de port niet openstaat!

haai probeer eens op je eigen server in te loggen met je locale ip adres dus met 10.0.0.1(of iets in die richting/wat er bij tcp/ip staat ingevuld) om te checken of server werkt, want met je outside ip kanje niet op je eigen server inloggen. kies bij tcp/ip ook voor dhcp met vast ip.

kreeg van speedtouch deze oplossing: [quote:44e22fcccf]Om te beginnen moet u op uw webserver de modem/router als statische DNS server instellen. U moet dus het interne IP-adres van uw SpeedTouch modem (waarschijnlijk 10.0.0.138) als primaire DNS-server invullen op uw webserver.

Vervolgens moet u in de webinterface van uw SpeedTouch naar de sectie DNS gaan (onder Advanced). Maak daar een nieuwe entry aan met een willekeurige naam, bijvoorbeeld “studiowebsite” en het private IP-adres van uw webserver.
Vergeet deze entry niet op te slaan met “SaveAll”.

U zou nu op uw site terecht moeten komen als u het woord “studiowebsite” invult in de adresbalk van uw internet browser (Safari of Internet Explorer). Een andere oplossing hebben we helaas niet voor dit verschijnsel. Het is niet zozeer een probleem van uw firewall of van het openen van poorten. De modem/router houdt er gewoon niet van als u via het publieke IP-adres van een computer in het eigen netwerk naar een andere computer in het eigen netwerk wordt gestuurd. Van buitenaf is uw webserver echter prima toegankelijk.[/quote:44e22fcccf]

Maar ik heb meerdere sites draaien en kan er maar 1 daarvan op deze manier te zien krijgen