Postbus in Mail beveiligen

Voor ik van jullie hoor dat ik de zoekfunctie moet gebruiken: die heb ik gebruikt en ook heb ik de Help van Apple gebruikt. Maar ik kan het niet vinden.

In Mail heb ik enkele postbussen aangemaakt voor personeelsleden, maar elk wil ik beveiligen met een wachtwoord, zodat anderen niet kunnen meelezen in de email die daar binnenkomt.

Hoe doe ik dit?

Kun je niet beter voor elk personeelslid met Systeemvoorkeuren een nieuwe gebruiker creëren waarin je hun Mailaccount instelt?

[quote:3f52a82240="michelvdb"]Kun je niet beter voor elk personeelslid met Systeemvoorkeuren een nieuwe gebruiker creëren waarin je hun Mailaccount instelt?[/quote:3f52a82240]

Dit is volgens mij niet alleen ‘beter’, maar zelfs de enige manier om dit voor elkaar te krijgen…

Je kunt toch ook gewoon hun wachtwoord niet typen in de accountvoorkeuren. Bij het ophalen van de mail moeten ze dan handmatig hun wachtwoord intypen. Na het ophalen van de mail zetten ze hun postbus weer offline .... en anders (en beter) is natuurlijk idd meerdere gebruikers aanmaken op je mac.

@ Mattheus:

Iedereen kan dan de reeds opgehaalde mail wel gewoon lezen, terwijl dat dus beveiligd dient te worden…

oeps, inderdaad.... sorry. Ik vrees dan toch dat je met verschillende gebruikers op je mac moet gaan draaien. Is ook wel handig én ziet er megastoer uit (dat draaiende scherm!).

OK, bedankt!