Postscript printen vanuit Quark > A4

Er wordt hier gevraagd naar een mogelijkheid om een Quark document als PostScript te printen maar dan zelf het papierformaat kunt bepalen. Normaal is het zo dat je wel PostScript kunt printen om dan door Distiller PDF'en genereren, maar dan wordt je beperkt tot wat je aangesloten printer max. aankan. Als dit A4 is (wat dus het geval is) kun je dus geen groter formaat creëren, of pagina's met een afwijkend formaat of pagina's met overvul.

Er schijnt een programmaatje te zijn waarmee je vanuit Quark custom formaten kunt aangeven zodat je niet gebonden bent aan de printerinstellingen van de aangesloten printer (dus max. A4). Weet iemand hoe dit heet? dan zijn er weer een paar mensen blij gemaakt :slight_smile:

Papier formaat 'eigen instelling' is dus niet te selecteren. Als je in je printervenster op 'pagina instelling' klikt kun je meer formaten kiezen. Of daar een custom papierformaat aanmaken.

hey,

heb je geen proggramma voor nodig, selecteer de acrobat distiller of pdf ppd en je kan custom maten invoeren.

greetzz

ok het is dus nèt iets anders als ik hierboven vertelde: Er is geen Printer aangesloten die naar PostScript kan printen. Maar er moeten wel vanuit Quark (4) PDF's gemaakt worden. Er zou hiervoor een programmaatje zijn dat dus een soort virtuele PDF printer voorstelt of iets dergelijks.

Er is beide gevallen ook geen printer nodig. Je hebt wel een PPD nodig (postscript printer desription). Je kunt de Distiller het beste kiezen als je die hebt. Anders de standaard kleur of ZW. Zelf kun je met bovenstaande tips pagia formaten aanmaken.

nogmaals je hebt er geen programma voor nodig. beeet je met de ppd klieren, hehe

greetzz

[quote:a810802716="Sambo"]Er is beide gevallen ook geen printer nodig. Je hebt wel een PPD nodig (postscript printer desription). Je kunt de Distiller het beste kiezen als je die hebt. Anders de standaard kleur of ZW. Zelf kun je met bovenstaande tips pagia formaten aanmaken.[/quote:a810802716]

ok. dit is ook het geval voor OS9? want distiller staat wel geinstalleerd in OSX maar komt in quark niet voor bij de te kiezen printers.

Je moet wel de Acrobat Distiller ppd in de map systeemmap/Extensies/Printerbeschrijvingen plaatsen en in QuarkXPress die map aanwijzen als map voor de ppd's (Functies/PPD manager...)(of bijwerken); anders ziet QXP de ppd inderdaad niet.

mvrgr MacFan55

Er is een [url=http://www.quark.com/service/desktop/downloads/details.jsp?idx=441]xtensie[/url] voor het maken van PDF's uit XPress 4 Hier kun je ook in kiezen het als PS te bewaren. Deze gebruikt voor zover ik me herinner gewoon de PDF ppd die door distiller wordt geïnstalleerd.

als je ppd maar versie 3.015 heeft komt alles goed, dan krijg je de PS.

greetzz

print gewoon je document zoals je gewent bent:

  • slecteer in d eprint opties wat je hoe je wilt hebben

  • dan rechtsboven kies je print to file ipv to printer

en dan press print

zou ie moeten doen…

goed luck : BIEG