Powerbook aansluiten op TV, maar geen beeld!

Ik wil een PowerBook op mijn TV aansluiten, maar wat ik ook probeer ik krijg alleen maar een zwart beeld. Mijn TV heeft 2x SCART en S-Video in. Heb het op verschilllende manieren geprobeerd.

  1. s-video naar s-video
  2. s-video naar SCART1
  3. s-video naar SCART2
  4. s-video naar video copmosite naar SCART

Ik bijf op TV een zwart beeld krijgen.

Ik hoef toch niets softwarematigs te doen op mijn PowerBook?
Hij ‘zend’ toch atijd uit!

Voor mijn 12" PB heb ik geen extra software hoeven installeren. De s-video naar mini-dvi adapter is genoeg. Ik hing hem er met s-video aan en na wat zoeken op het TV toestel m'n 2de desktop op ext2 terug gevonden. Moest wel een andere resolutie kiezen om een acceptable beeld te krijgen.

Gaat vast wel lukken, geen paniek! :wink:

volgens mij gaat het ook meer om de instelling van de tv. staat die wel op het goede kanaal?

Ja, ik heb dus 3 extra kanalen voor de drie ingangen. Dit heb ik alle drie bij alle mogelijkheden gechecked.

Ik heb niet zoveel verstand van de verschillende stekkertjes. Maar bij mijn Powerbook zat geen mini-dvi adapter. Wel een tussenstukje van s-video naar composite video. Als ik die composie video in een SCART tussenstuk doe, en die weer in de TV krijg ik niets.

[edit]
Ik hoop toch niet dat ik dit nodig heb:
http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlstore.woa/90804/wo/7k3oTpXux3wd23UcCdzzlHz1Se6/2.0.11.1.0.6.12.1.33.1.17.0

Dan had ik net zo goed een goedkope DVD speler kunnen kopen.

Klopt het dat de PowerBook de TV moet herkennen en zelf op zwart schakelen en uitzenden via de uitvoer. Als dit zo is dan kan het zijn dat mijn Powerbook de TV niet herkent.

Heb je ook "detect displays" gedaan? Mijn manier om mijn PB op TV aan te sluiten. Kabels verbinden (std meegeleverd converter stekkertje). Dan in de menubar bovenaan op het "Beeldscherm" klikken en "Detect displays "selecteren. Dan flikkkert het beeld even en zou je normaal de extended desktop op je tv te zien krijgen, maw de tv wordt de 2e monitor en je ziet de desktop die virtueel rechts van de PB-scherm staat. Je kan "mirroring" inschakelen, door op het beeldscherm in de tpbar te klikken. Mirroring zorgt ervoor dat wat je ziet op je PB ook te zien is op de TV.

Hope this helps

wat je ook kunt doen, is je tv aansluiten via een van de ingangen. Hierna doe je de klep van je powerbook dicht en weer open. Dan ziet hij automatisch de tv en zal hij beeld vertonen op de tv en laptop. Als je geen volledige bureaublad weergave hebt op je tv, dan moet je dit instellen in je beeldscherm menu: ga naar systeemvoorkeuren ga naar beeldschermen en stel in, synchoneweergave (geloof ik)

soms geeft svideo zwartwit beeld. Gebruik dan je bijgeleverde verloopstekkertje van svideo naar geel-composite en sluit deze aan op de composite aansluiting op je tv of via een scart verloop (zo’n scart met aan de achterzijde 3 aansluitingen voor rood, wit en geel composite)

succes!

Ja dat is het, het werkt. Maar de kwaliteit is zo slecht, dat je zo geen filmje kan kijken. Ik heb alle instellibgen wel geprobeerd in het 'monitror' menu.

Ik het een iBook gehad, een schelp en een witte, en de deden het wel prima op TV.
Ben een beetje teleurgesteld.

Ja volgens velen geeft een iBook mooier beeld op televisie dan een PowerBook. Is idd heel jammer.

kun je het beeld eens beschrijven dan?! Ik heb namelijk nooit problemen. Misschien heb jij een andere videokaart of powerbook serie?

Als je slecht beeld heb kun je beter de resoltie van je TV instellen op 720X480. (via systeemvoorkeuren). Hopelijk werkt het.

Ik heb zoals ik schreef alle instellingen geprobeerd. Het slechete beeld zie je voornamelijk bij de ondertitels in de film. Ik kan me niet voorstellen dat andere wel film kijken via hun laptop op de TV.

Ik deed het wel vaak met mijn iBook via Scart. Prima beeld. Heb inderdaad wel even moeten klooien met instellingen onder Systeemvoorkeuren:Monitor, maar toen had ik ook wat.

Met PB nog niet geprobeerd. Heb nl. 17" en kijk dus meestal films op de PB zelf :slight_smile:

Hoe kom je aan de s-video naar mini dvi adapter? Ik kreeg bij mn 12'' pb enkel mini dvi naar vga. Zijn er ook nog andere verloopjes om het naar je pb op een tv aan te sluiten?

Ik kijk altijd films via mijn PB op mijn tv, ik zet dan de resolutie van beeldscherm en tv op 600x800 en dan ntsc, beeld is goed, af en toe knippert het een beetje. Ik ben er tevreden mee.

Probeer het eens op PAL te zetten, misschien houdt dan dat knipperen op. Of heb je een Amerikaanse TV?

Wanneer ik hem op Pal zet is het beeld onrustig, ntsc is dan een betere optie. Naar mijn weten is het een Nederlandsche televisie, gemaakt door Philips. een 100hz versie.