powerbook G4 insatllatie problemen

een powerbook G4 heeft opstartproblemen gehad en de eigenaar heeft de gehele harddisk gewist, nu wil hij een nieuw systeem eropzetten (10,2) maar er komt geen enkele reaktie als de schijf erin wordt gestopt. Als Drive 10 wordt gebruikt om hem daarvan op te starten is er geen enkel probleem, hij controleerd de schijf en zegt dat er geen enkel probleem is gevonden. Wat zou de oorzaak kunnen zijn, zijn er fabrieksinstellingen of zoiets die weggegooid zijn?

gewoon instal cd erin en de c inhouden tijdens het opstarten... zou moeten werken

dat is het eerste wat ik geprobeerd heb maar helaas dat werkt niet

Heb je nog een OS9 bootcdtje? Start daar dan mee op en kopieer de cd naar de HD. Start dan opnieuw op van de HD. Gooi dan de OS X cd erin en probeer te installeren. Als de computer na de automatische herstart weer de cd niet vindt kan je nog proberen de cd te kiezen bij het regelpaneel "opstart schijf".

ook dit werkte niet

Heb je hem getest in een andere mac? Als ie het dan niet doet zou ik hem gewoon terugsturen naar Apple. Tenzij het natuurlijk een kopie is, is dat het geval? Zou veel verklaren namelijk!

[quote:925e58a1c3="rbosboom"]ook dit werkte niet[/quote:925e58a1c3] herkende de OS9 niet of enkel de Jaguar?

het zal dus een copy geweest zijn , ;-)

alle suggesties die jullie doen heb ik ook geprobeerd maar niets doet het, de mac zal terug naar de winkel moeten denk ik

ik denk niet dat de mac terug moet maar het cdtje.. Hij startte toch wel op met andere ceedee's?