Powerbook te koop aangeboden en nu.

Ik heb van de week mijn powerbook te koop aangeboden i.v.m. aanschaf intel mac. Nu krijg ik een hoop reacties alleen de hoogste is helaas beetje vaag. (nigeria he :P) Dit is het mailtje wat ik terug kreeg.

hello seller
I am Dr morgan fisher from united states here.i find your product very nice and will like to buy it for my daugther who is working with local hospital im nigeria.but first of all, i will like to know the condition of this product?the shipping cost to nigeria, and mode of payment?i can personal pay directly to you via my bank wire transfer of by moneygram international…i will also responsible for the shipping cost and kindly let me know all the total cost with last price, i will pay any amount you offered if the product is like what you said on the website and i will be happy to read back from you urgently.

Nu is nartuurlijk de vraag moet ik dit gewoon negeren of hier op in gaan om te kijken hoever ze gaan??

Select --> delete. Niet op in gaan, Nigeria sowieso niet.

Troep => Deleten

Jawel, op ingaan. Beetje lol meeschoppen; doe ik ook altijd.

Het gaat vast ergens op uitkomen dat je het ergens heen moet sturen voor je je geld hebt; niks versturen maar een beetje aan het lijntje houden.

En hier kun je dat aan-het-lijntje houden een beetje oefenen :smiley:

Voor iemand uit de VS is het bar slecht Engels. Ze proberen je bankgegevens te bemachtigen. Niet op reageren dus, ook niet voor de lol.

[quote:a6c35641b2="Richard Kruizinga"]Voor iemand uit de VS is het bar slecht Engels. Ze proberen je bankgegevens te bemachtigen. Niet op reageren dus, ook niet voor de lol.[/quote:a6c35641b2]

Zo,n idee had ik al altijd vaag maar ja het bod is aantrekkelijjk he :?

Ik heb 'n déja-vu. Vorige week heb ik volgens mij hetzelfde gelezen. Conclusie was toen: nep!

[size=18:3393787f54][color=yellow:3393787f54]G o u d e n R e g e l : [/color:3393787f54][/size:3393787f54]

[i:3393787f54] Als het te mooi is om waar te zijn, [b:3393787f54]is het te mooi om waar te zijn[/b:3393787f54][/i:3393787f54] :stuck_out_tongue:

maarten

Ik vind het bijna verbijsterend zo'n vraag hier tegen te komen....sorry dat ik het zeg....

[quote:952d321afa="Rolf"]Ik vind het bijna verbijsterend zo'n vraag hier tegen te komen....sorry dat ik het zeg....[/quote:952d321afa]

Hoezo verbijsterend elkaar op de hoogte brengen van dit soort zaken is toch ook functie van een forum??

Verbijsterend is misschien een groot woord. Maar zelfs mijn oma weet inmiddels wel dat Nigeria foute boel betekent.

[quote:132b5eb3ba="Rolf"]Ik vind het bijna verbijsterend zo'n vraag hier tegen te komen....sorry dat ik het zeg....[/quote:132b5eb3ba]

mmmmm …een goede zaak om dat hier ff te melden :smiley:

Dat is oud...........

Maar gewoon wat heen en weer emailen is erg vermakelijk,kan ik je melden.
Die jongens beloven en doen de gekste dingen om jou maar op te kunnen lichten,tot foto’s van zichzelf aan toe.

Zoek eens op internet en je komt heel wat hilarische verhalen tegen. :smiley:

[quote:6b4453429a="Almerrrrr"]Hoezo verbijsterend elkaar op de hoogte brengen van dit soort zaken is toch ook functie van een forum??[/quote:6b4453429a] Zeker, maar die twijfel in je bericht is toch wel opmerkelijk... Waar ik wel benieuwd naar ben, is via welk medium dat ding te koop hebt gezet.

Marktplaats uiteraard.

En juist door de twijfel hier de vraag kan het wel negeren maar ja als iemand hier wel eens op
een soortgelijke mannier iets verkocht heeft hoor ik het graag.

Maar uiteraard was mijn eerste gedachte ook wissen hoor.

Lekker op ingaan en lol trappen. Vraag eerst even z'n adresgegevens, telefoon etc. Als je antwoord krijgt vraag hem ff hoe het komt dat z'n engels zo slecht is. Vervolgens even een voorschot laten overmaken op een fake rek.nr. Leuk toch om dit aan te pakken? :mrgreen:

google maar eens op [b:fab81f779e]scambaiter[/b:fab81f779e] en [b:fab81f779e]419[/b:fab81f779e]. En neem eens een kijkje in de prijzenkast van http://www.419eater.com/ .

Zo ben ik laatst een hele avond bezig geweest op www.internetoplichting.nl , alleen maar lezen wat andere mensen geloven. Mensen willen gewoon bedrogen worden. Er zijn daar ook ontzettend veel van dit soort dingen te vinden. Steeds weer in het engels, steeds weer voor een zoon/dochter die studeert/werkt en het niet kan betalen bla bla bla..

Ik heb laatst ook gereageerd op eBay op een hele mooie, nieuwe, canon 30D. 10 euro was het startbod…dat moest natuurlijk kunnen… En later kreeg ik een e-mail: de veiling was ingetrokken door de verkoper…Da’s nou weer jammer…

Ik heb afgelopen weekend toch de 30D in handen gehad met alles er op en er aan…Maar dat terzijde…

Het is eigelijk absurd. Is er in héél Amerika niemand die een tweedehands powerbook verkoopt, dat lijkt mij raar. Daarom alleen al, dat zaakje stinkt, afblijven. En niks lol maken, gewoon negeren.

ja lekker aan het lijntje houden! zo heb ik 'ns virtueel met iemand in een cafe in Barcelona afgesproken. Maar toen liet ie niets meer van zich horen. :D