Powerbook wordt erg heet, iBreeze goed idee?

Hallo,

Mijn vriendin heeft sinds kort een Powerbook 12". Prachtig stuk meesterwerk…alleen wordt 'ie erg heet. Maar ook goed heet. Het model wijkt af van de batterijen die terug moesten naar de fabriek, dus dat kan het niet zijn.
Mijn vraag is: is de iBreeze (http://www.macintoys.nl/artikelen/portable/ibreeze.php) een goed idee om aan te schaffen om de Powerbook koeler te houden? Of zijn er andere ideeën om deze koeler te krijgen.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, ook namens de vriendin :wink:

Dat iBreeze lijkt mij onzin. Makkelijk geldverdienen aan bezorgde Mac-gebruikers. Maar jou probleem klinkt hetzelfde als [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=46906]dit[/url] probleem ([size=9:1be991a821]hint: maak gebruik van de zoekfunctie[/size:1be991a821]).

ps. Welkom op het forum!

Dank je wel voor je snelle reactie! Cool forum trouwens.

Het is niet zo hard geldklopperij, het helpt wel delijk als je zorgt dat je powerbook iets van je bureau af staat. (heb ik tenminste toch gemerkt, met de iCurve van griffin en daarvoor een boek aan de ene kant en een boek aan de andere kant)

Maar om nu te stellen dat ie het probleem zal oplossen is idd veel gezegd

Een vriend van me heeft ibreeze gekocht. Hij gebruik zijn powerbook tijdens vj optredens. tijdens optredens merkt die dan dat de powerbook na paar uur heel heet wordt en wat performance drop daar door denkt hij, sinds die ibreeze heeft gebruikt zegt die dat performance drop weg is. Iemand die zo iets kan bevestigen?

Ja, de powerbook kan erg warm worden bij zwaar werk [rederen, film bekijken etc]. Als de ventilator het dan niet meer trekt [vooral in een warme omgeving als disco, of zuid frankrijk] dan schakeld de processor snelheid terug. [van 1.5 g.hz naar 1.0g.hz]. Een gewone standaard om de power book op te zetten maakt al heel veel verschil. Ibreeze lijkt me daarom net even iets overdreven. De rvs T-bone [wordt helaas niet meer gemaakt] is fantastisch omdat ie voor heel stabiel werken zorgt. Veel aangenamer dan zonder standaard. Maar dv forge maakt nu the stand; lijkt ook erg stevig en dus goed:

http://www.dvforge.com/thestand.shtml

Bij weinig gebruik wordt de powerbook al flink warm. (die van m'n vriendin tenminste) Beetje jammer is dat. Ik ben benieuwd of er wel een G5 in de powerbook kan, en dat deze dan niet smelt. Die stand is zeker wel een goed idee. Beetje jammer dat deze besteld kan worden aan de andere kant van de wereld. Ik zal toch es om mee heen kijken of ik wat kan vinden in de buurt. iig bedankt! :D

http://www.macintoys.nl/artikelen/portable/index.php

daar kan je ook es kijken, misschien bestellen ze hem we voor je!