Powermac met intel cpu

Ik wil nieuw systeem aankopen voor video bewerking, waneer komt de powermac met intel cpu uit ?

alvast dank

FDS

mijn glaze bol denkt morgen....... :sealed:

Dat soort antwoorden kan ik missen.

Ik zou zeggen...bel Apple...die zeiden tegen mij dat het dit jaar nog moest gaan gebeuren... :?

Vraag het ons dan niet!!! Wij weten net zoveel als jij wat dat betreft…

Jongens.... doe even normaal.

Wanneer die machine komt weten we gewoon niet. Wel dit kalenderjaar maar dat is meteen alle info waar we zekerheid over kunnen geven.
Alleen Apple weet wanneer ze die machines presenteren. Even wachten, flink doorsparen en op moment van verschijnen een mooie setup bij elkaar sprokkelen is wat je nu het beste kan doen.

En dan eens kijken of de software klaar is om op deze beul zijn werk op zijn allersnelst te doen. En of deze systemen al gelijk betrouwbaar genoeg zijn om zulk werk op te gaan doen.

Kortom, een hele berg onzekerheden. Daar kunnen wij je niet vanaf helpen…

De processoren die er waarschijnlijk in worden gebruikt (Intel Conroe) zijn gepland voor het derde kwartaal van 2006. Tegen die tijd verwacht ik ook de opvolger van de Power Mac. Apple had ook met de Core Duo de primeur, dus hopelijk gaat dat met de desktopvariant net zo :)

Ik voorspel: aan de Apple Worldwide Developers Conference 2006 in augustus, want anders zou die toch gewoon in juni gehouden worden. En daarbij, dat is ineens goed nieuws voor de software ontwikkelaars, kunnen ze gewoon nieuwe Power Macs kopen i.p.v. over te schakelen naar een andere productlijn (namelijk de consumentenlijn).

De batterijen van mijn glazen bol zijn helaas weg, ze gebruiken een speciale soort…

[quote:2eccaa04ac="freakydionsoir"]Dat soort antwoorden kan ik missen.[/quote:2eccaa04ac]Stel dat soort vragen dan niet.

[quote:f7d4d020eb="Nietzman"][quote:f7d4d020eb="freakydionsoir"]Dat soort antwoorden kan ik missen.[/quote:f7d4d020eb]Stel dat soort vragen dan niet.[/quote:f7d4d020eb]

Inderdaad!!!

zie hier mijn glaze [url=http://buyersguide.macrumors.com/]bol[/url]. 17 dagen dus nog!! :?

Zou wel stom zijn als ze wachten op die snellere processor terwijl ze het nu ook kunnen met een iets minder snelle.

Ik bedoel ze stoppen er ook nooit de snelste videokaart in die mogelijk is of de snelste harde schijf of de snelste whatever.

[quote:1e2adfdbfb="Slecht"]Zou wel stom zijn als ze wachten op die snellere processor terwijl ze het nu ook kunnen met een iets minder snelle.

Ik bedoel ze stoppen er ook nooit de snelste videokaart in die mogelijk is of de snelste harde schijf of de snelste whatever.[/quote:1e2adfdbfb]
Tsja, ik hoop dat door de Intel processor de constructie van de hele kast een stuk goedkoper kan en daardoor de mac ook een stuk goedkoper wordt. De Dual G5’s zijn vreselijk grote bakken van duur materiaal (wel mooi, maar duur…) om de processoren optimaal te koelen. Dus een mooie mac voor onder de 1500 euro… moet mogelijk zijn toch? De productie van de Intel processor lijkt me ook goedkoper dan die van de G5, omdat ik die ook al in windows pc’s heb gezien (al is de iMac er niet goedkoper op geworden, wellicht nu meer marge voor de winkeliers?). Bij een zeer korte test afgelopen zaterdag viel me op dat een mac mini van 699 euro (ik weet niet welke dat is) veel sneller de applicaties opstart dan mijn PowerPC. Dus ik verwacht veel van de nieuwe PowerMacs (die dan wel anders zullen gaan heten??).

De Intels die Apple gebruikt zijn even duur en duurder dan de G4's en G5's die ze nu gebruiken. Waarom men nog altijd "intel" en "goedkoop" in 1 zin zet is mij dan ook een raadsel.

[quote:f130eed283="Richard Kruizinga"] Bij een zeer korte test afgelopen zaterdag viel me op dat een mac mini van 699 euro (ik weet niet welke dat is) veel sneller de applicaties opstart dan mijn PowerPC. Dus ik verwacht veel van de nieuwe PowerMacs (die dan wel anders zullen gaan heten??).[/quote:f130eed283]

Eigenlijk wel raar dat het opstarten van programma’s sneller gaat want in de mini zit een langzame(laptop) harde schijf.

En ja ze kunnen best wel wat goedkoper in principe.
Voordeel is wel weer dat je nog altijd goed geld voor je oude mac kan krijgen vergeleken met pc’s.

Dat is mede door de cache die de schijf heeft... het lagere aantal toeren merk je meestal pas als je bestanden van meer dan 200 mb gaat openen.

Over de prijzen van losse Intel CPU’s:

http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?p=974917#974917

[quote:0ad288aefc="unSOUND"]De Intels die Apple gebruikt zijn even duur en duurder dan de G4's en G5's die ze nu gebruiken. Waarom men nog altijd "intel" en "goedkoop" in 1 zin zet is mij dan ook een raadsel.[/quote:0ad288aefc] Dat kan je natuurlijk nooit helemaal zo vergelijken. Zeker is dat de splinternieuwe Intel Core Duo chips die ze nu gebruiken een stuk goedkoper zijn dan de G4, de G5 en de G5 dual core toen die splinternieuw waren. En dat als je de prijs per performance gaat vergelijken zeer waarschijnlijk de Intel Core Duo een heel stuk goedkoper is dan de G4 (maar op die manier vergelijken is ook een hachelijke zaak, want er zijn oneinding veel manieren om die performance te meten). Oeps, nu heb ik zelfs twee keer "intel" en "goedkoop" in 1 zin gezet!

[quote:0ad288aefc=“Richard Kruizinga”]Dus een mooie mac voor onder de 1500 euro… moet mogelijk zijn toch?[/quote:0ad288aefc]Ja, als ze de componenten van de nieuwe iMac zonder scherm/iSight in een mooi doosje stoppen (dat dan iets groter dan de mini zal zijn), dan heb je een keurige machine voor zo’n beetje alle toepassingen, en waarschijnlijk voor ver onder die prijs. Ik zou dan ook meteen toeslaan en mijn iMac G5 de deur uit doen.

Ten eerste zijn die hoge prijzen van degene die in de winkel liggen, ze zijn eigenlijk een stuk goedkoper en dan nog te rekenen dat Apple een fikse korting krijgt... Terwijl dat ze toh véél sneller zijn dan de G5. Het probleem is dat Apple nu geen Intel in de Power Mac kán steken omdat het geheugen dan moet worden beperkt tot 4 GB (de Intel is voorlopig 32-bits).

De Intel Xeon en Itanium chips zijn wel 64-bits. En volgens mij kunnen ook sommige Pentium 4 en Pentium D versies [url=http://www.intel.com/technology/64bitextensions/]wel met meer dan 4 GB geheugen overweg[/url]. De vraag is alleen of Apple deze chips wil gebruiken of dat ze wachten op hun opvolgers, en of ze al support hiervoor in de Intel versie van OS X hebben geïmplementeerd.

Het lijkt mij overigens ook geen probleem als ze een low-end Intel PowerMac introduceren waar “maar” maximaal 4 GB in kan. Dat is voor verreweg de meeste PowerMac gebruikers gewoon genoeg. Meer dan 4 GB is eigenlijk alleen nodig voor de allerzwaarste gebruikers van dit soort machines.

Kortom, gewoon afwachten maar…

[quote:f2b5c14464="Someone"]Dus ik verwacht veel van de nieuwe PowerMacs (die dan wel anders zullen gaan heten??).[/quote:f2b5c14464]

Waarom? De naam Mac zit erin, dat was de reden waarom Powerbook Mac Book Pro is gaan heten. de rest heeft allemaal de naam Mac erin zitten. Mac Mini, iMac, Mac Book Pro, PowerMac. Alleen de iBook moet dus nog een nieuw naampje maar gewoon Mac Book kan natuurlijk ook.