PPS bestanden openen.

Weet iemad hoe ik PPS bestanden kan openen die ik soms als bijlage meegestuurd krijg? Ik gebruik MAC OS X.3

Dan moet je PowerPoint installeren of ze openen met Keynote (moet je wel hebben natuurlijk)

Yep, PPS = Power Point Show

Oh ja, Powerpoint is onderdeel van Microsoft Office (Powerpoint, Word, Excel, etc.)... http://www.microsoft.com/mac/products/powerpoint2004/powerpoint2004.aspx?pid=powerpoint2004

Ken je nog mensen die werken op een mac?.. die gaan je zeker verder kunnen helpen als je begrijpt wat ik bedoel :wink:

Maar als je ze niet 'beroepsmatig' toegestuurd krijgt, is er over het algemeen geen reden ze te openen, want dan zijn het flauwe kantoorgrapjes, die eigenlijk in je spambox thuishoren.

Neo-office kan ze ook openen.

gratis!

http://www.neooffice.org/

[quote:f55160fef8="Oppie"]Maar als je ze niet 'beroepsmatig' toegestuurd krijgt, is er over het algemeen geen reden ze te openen, want dan zijn het flauwe kantoorgrapjes, die eigenlijk in je spambox thuishoren.[/quote:f55160fef8]

Tja, heel vaak wel ja. Maar ik gebruik het zelf wel om mijn vakantiefoto’s en dergelijke naar mijn vrienden te sturen. Leuke transitie kiezen, beetje uitleg erbij. Toch best leuk hoor.

Met [url=http://www.panergy-software.com/products/lp/go/po_op.html]icWord[/url] kan het ook. (30 dagen demo is gratis.) En dan is er ook nog een oude [url=http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macos/11978]reader[/url] van Microsoft zelf, maar die werkt alleen in Classic.

[quote:b5042eb223="Pete.Z"]Neo-office kan ze ook openen.

gratis!

http://www.neooffice.org/[/quote:b5042eb223]

Alleen: traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

[quote:69705ad304="Lexilyn"]Maar ik gebruik het zelf wel om mijn vakantiefoto's en dergelijke naar mijn vrienden te sturen. Leuke transitie kiezen, beetje uitleg erbij. Toch best leuk hoor.[/quote:69705ad304] Nog nooit gezien, zo'n gebruik van PP. Klinkt zeker leuk.

je zou je echter toch moeten afvragen of je van de ontvanger kunt verwachten dat ie voor jouw leuke slideshow een apart programma nodig heeft wat vele honderden euro’s kost. Dat vele mensen een gratis, dus een illegale/gejatte versie op hun computer hebben staan, doet daar niks aan af.
(Neo/Open Office is (was?) voor vele gebruikers een brug te ver, denk ik)

Persoonlijk erger ik me aan het ongebreidelde gebruik van MS Office documenten, bv een .doc als bijlage in een email, die ook gewoon als plain tekst in het email veld gezet kan worden. Of mijn werkgever, die cursus materiaal als PPS aandraagt, zonder daar PP bij te leveren (ja, die classic viewer, dat wel. PP heb ik verder beroepsmatig niet nodig). :x

Ik dacht dat een .pps eigenlijk gewoon hetzelfde is als een .ppt. Wijzig de naam en open het met PowerPoint of het OpenOffice-equivalent.

PPS = Powerpoint Sjabloon

Gewoon hernoemen naar PPT.

ppt is de template en pps is de show. ik heb keynote, maar daar maakt het niet uit hoe het is krijg altijd de template view die ik zelf moet starten. ik krijg van een persoon in mijn adresboek elke week meerdere powerpoint dingen en eigenlijk kijk ik er nauwelijks naar.

daan.

Bedankt voor alle adviezen! Ben helaas de enige in m'n familie en vriendenkring die een Apple heeft :? ..... ze weten niet wat ze missen :mrgreen: