PPTP-GUI goed laten werken - PPTP verbinding wordt onderbroken

Ik ben recentelijk overgestapt van een Pc naar een nieuwe I mac en dat bevalt zeer goed. Het enige waar ik problemen mee heb is de ADSL verbinding met mx-stream (ethernet modem- speed touch home). Ik heb hiervoor het programma PPTP-GUI gedownload en daar krijg ik verbinding mee. Als ik echter de verbinding open laat en mijn computer eeen een half uur niet gebruik wordt de verbinding verbroken en als ik dan weer opnieuw verbinding wil krijgen dan loop de PPTP-GUI vast. Het enige wat ik dan kan doen is het programma geforceerd laten stoppen en de ethernet modem resetten. Hoe kan ik dit oplossen???ik wil graag mijn internet verbinding 24 uur per dag open laten ???

(Uit een vorige discussie, [url=http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=469]http://www.macosx.nl/cgi-bin....35;st=0[/url] )

Als je een draaiende schijf-cursor krijgt bij het verbinden met pptp-gui, betekent dat dat pptp-gui druk aan het wachten is op respons van de modem. Je zult vaak zien dat na een halve minuut die cursor stopt met draaien en dat pptp-gui twee error-berichten geeft. In dit geval is het tijd om de instellingen na te kijken.
Het is tevens belangrijk dat je in je Systeemvoorkeuren in Netwerk de Interne Modem bovenaan hebt staan. Klinkt misschien niet logisch, maar hierdoor neemt OS X de ppp-route als weg het Net op, en pakt hij dus de pptp-verbinding als uitgang in plaats van je LAN-verbinding.

PPS: Wanneer ik zeg dat de Interne Modem bovenaan moet staan, moet hij alleen wel uitgevinkt staan, anders heb je de kans dat hij daadwerkelijk de interne modem gaat gebruiken in plaats van je ADSL.

In de [url=http://www.macfreak.org/] rubriek Tips&Trix[/url] vind je helder uitgelegd hoe het verder moet.

[quote:post_uid0="Guest"]PPS: Wanneer ik zeg dat de Interne Modem bovenaan moet staan, moet hij alleen wel uitgevinkt staan, anders heb je de kans dat hij daadwerkelijk de interne modem gaat gebruiken in plaats van je ADSL.[/quote:post_uid0] Ik weet niet waar dit idee vandaan komt (het stond al eerder op dit forum), maar het is echt niet waar. De interne modem kan gewoon aangevinkt staan, zie ook de instructies van xs4all over de configuratie van PPTP-GUI. Ik werk zo al bijna een jaar en heb vrijwel nooit problemen. PPTP-GUI is wel gevoelig voor onderbreking van de verbinding, je kunt er dus het beste voor zorgen dat je verbinding niet automatisch wordt verbroken als er geen activiteit is. Haal de betreffende vinkjes weg in Netwerk Voorkeuren (bij PPP opties). Een doeltreffende methode is trouwens ook om je mailprogramma automatisch elk kwartier te laten kijken of er nieuwe berichten zijn, dan blijft er regelmatig activiteit en wordt de verbinding niet verbroken. Tot slot: als PPTP-GUI je niet bevalt, hou nog even vol tot dit najaar. In de Jaguar-update van OS X zit ook een PPTP-client.

Het is eigelijk heel makkelijk, ga naar je voorkeuren en haal het vinkje weg bij : verbinding wordt verbroken na 15 minuten, als het goed is wordt het euvel dan verholpen en kan je hem de hele dag aan laten staan  :)

Waar komt het idee vandaan dat er een PPTP client in 10.2 komt ? Toch niet van een een of andere rumor mill ?

Zoja, graag URLs.

Misschien geen keihard bewijs, maar dit staat op de Apple-site over Jaguar:

You can browse Windows servers directly in the Finder and connect to Windows PPTP VPN networks…

En kijk eens bij Think Secret:

http://www.thinksecret.com/feature…on.html