Presentatie "bevriezen" op projector

Kent iemand een mogelijkheid om op een Macbook een presentatie te "bevriezen" als je die aan het projecteren bent?

Stel je voor:

  • je bent iets aan het presenteren
  • je moet snel een filmpje klaarzetten dat je gaat tonen
  • je duwt op een knop en het beeld dat op dat moment geprojecteerd wordt, wordt vastgehouden
  • je opent het filmpje en zet het alvast op pauze
  • je “unfreezt” het geprojecteerde beeld en je kan onmiddellijk het filmpje beginnen afspelen

Bestaat zoiets al?
Of is dit quasi onmogelijk? (hardwarematig gezien dan)

je kan ook het filmpje in je presentatie embedden... (er in zetten dus...) waar presenteer je mee?

probeer eens met [command] [tab] tijdens de presentatie naar quicktime te gaan? En dan achteraf terug. Geen idee of dat werkt

edit: werkt blijkbaar niet. Maar als je tijdens je presentatie op [esc] drukt en dan erna terug op speel af klikt. Dan begint die terug waar je gebleven was.

Bij ons op school hebben ze smartboards. Daar bij zitten beamers. Die kunnen op freeze worden gezet. Misschien kan dat ook met de beamer waar jij je macbook op aansluit?

Met welk programma doe je de presentatie? Met welk programma ga je het filmpje afspelen? Overigens kun je beter alles van te voren klaar zetten en testen. Als het dan werkt dan zal het waarschijnlijk tijdens de presentatie ook werken. Voordeel is dan ook meteen weer dat je dan alleen naar je mediaspeler hoeft te switchen om het filmpje af te spelen. Je kunt het ook in de presentatie stoppen door het in te bedden of door een link in de presentatie naar het filmpje op te nemen. Dat laatste werkt ook leuk voor internet links, documenten, etc.

Het filmpje was eerder een voorbeeld hoor. :-) Ik weet wel dat je filmpjes kan embedden in presentaties (of ernaar linken), maar ik haalde het enkel aan omdat dat het eerste voorbeeld was dat bij me opkwam.

Het kan bijvoorbeeld ook zijn:

  • klaarzetten van een programma om iets te demonstreren (zonder dat iedereen je geklungel tussendoor moet zien :wink:
  • je ziet een spelfout in de slide staan die momenteel getoond wordt. In plaats van even uit de presentatiemodus te gaan: freeze, fout aanpassen, unfreeze en het publiek heeft niets gemerkt (als het een kleine aanpassing is tenminste)

de beamer bij ons op school heeft gewoon een freeze knop.