Presenteren met imac

1) Ik heb al een tijdje een imac maar heb er nog een presentatie mee gegeven. Nu is de vraag hoe sluit je een mac aan op een beamer?

  1. Vorige week probeerde een collega te presenteren met een imac waar hij als OS windows vista op had gezet, maar beeld hebben we van heel de namiddag niet gezien. Heeft iemand hier ervaring mee?

1) Als een externe monitor. Zorg dat je output resolutie gelijk is aan de specs die de beamerfabrikant opgeeft. 2) Nee

Het hangt er van af welke iMac je hebt, want er zijn verschillende uitgangen op de iMac geweest. En we moeten natuurlijk weten wat voor ingangen de beamer heeft.

zie ook dit topic:

http://forum.onemorething.nl/viewtopic.php?t=138462&postdays=0&postorder=asc&highlight=beamer&start=0

Voor een iMac heb je daar altijd een verloopje bij nodig. Dit is afhankelijk van welk type iMac je hebt. De nieuwste iMacs hebben weer een andere aansluiting dan die van 2 jaar geleden bijvoorbeeld.

Deze verloopkabeltjes kun je onder andere vinden in de Apple Store op internet, maar ook bij een verkooppunt als Dixons, Media martkt en de Apple resellers natuurlijk.

Zodra je dit verloopje in je iMac steekt (ook al hangt er nog geen scherm of beamer aan) zul je zien dat je scherm een paar keer kan gaan knipperen. Je kunt dan in de Systeemvoorkeuren instellen wat je wilt doen: synchrone weergave of niet. Voor ene presentatie is het handiger om het niet te doen. Je kunt dan op je eigen iMac scherm ook nog eens de volgende dia zien, je eigen opmerkingen bij een dia en de tijd. Als je een presentatie geeft met Keynote tenminste.

[offtopic] Maak voor de 2e desktop een mooie achtergrond met het logo van het bedrijf/school waarbij/waarvoor je de presentatie geeft... dat staat professioneel en chique ;) [/offtopic]

[quote:5efcc45639]Je kunt dan op je eigen iMac scherm ook nog eens de volgende dia zien, je eigen opmerkingen bij een dia en de tijd. Als je een presentatie geeft met Keynote tenminste.[/quote:5efcc45639]

Hoe doe je dit, een dia voorop lopen met je mac op de beamer en de tijd weergeven, heb dit nog niet tegengekomen.