Prijs "oude" Macbook Pro Retina 13 2015 verhoogd

Hallo allemaal,

Ik heb sinds een paar maanden interesse in een nieuwe macbook pro retina van 2015.

Heb gewacht met kopen omdat ik wist dat er een nieuw model van uit zou komen (2017).

Deze is nu uitgekomen maar helaas is de prijs van het oude model niet verlaagd maar juist verhoogd!

Het oude model was €1295 kost nu rond de €1340. De nieuwe kost bij MM nu met nieuwe schooljaar actie €1399.

Ze pushen de mensen naar het nieuwe model is mijn idee. Terwijl het oude model naar mijn mening beter is : Magsafe lader usb sd kaart hdmi etc…

Wat gebeurd er met oude voorraad modellen? Gaan deze nog ooit de uitverkoop in ?? Erg jammer want ik wil graag het oude model maar wel voor een prijsverschil die het waard is.

Alvast bedankt,

b0z4

Er zijn derde partij USB-C naar USB-C power adapters die magnetisch gekoppeld zijn.

Er is gewoon erg weinig oude voorraad. Dus dan zakt de prijs ook niet.

Bedankt voor jullie reacties maar niet echt een antwoord op mijn vraag…

[quote=b0z4 url=https://www.onemorething.nl/community/topic/prijzen-oude-macbook-pro-retina-verhoogd/ time=1502026603]Ze pushen de mensen naar het nieuwe model is mijn idee. Terwijl het oude model naar mijn mening beter is : Magsafe lader usb sd kaart hdmi etc…
[/quote]

Tja, dat is marketing. Klant denkt aan het kopen van de goedkopere, totdat het prijsverschil met het nieuwe model gering blijkt. Vervolgen kopen klanten het nieuwere model “omdat die toch niet heel veel duurder is”. De goedkopere is het lokkertje, en de klant gaat wel met de duurdere de deur uit. Goed he?! :wink:

Ik denk niet dat je hoeft te verwachten dat die prijs in de nabije toekomst zodanig omlaag gaat dat je het als een aanbiedingsprijs zal zien. Je zal dus zelf de afweging moeten maken.

in de us beter aanbod
https://www.apple.com/shop/browse/home/specialdeals/mac/macbook_pro/15
dan in nl
https://www.apple.com/nl/shop/browse/home/specialdeals

Maar de TS is toch gewoon al een jaar te laat met kijken voor kortingen. Dat is de reden waarom je geen lagere prijzen meer zult zien. Dit 13" model is nu niet meer te koop bij Apple zelf omdat het 2017 model er in gekomen.

Het 13" 2015 model was vorig jaar te koop die het 2016 MacBook Pro te koop was. Resellers en bedrijven gingen toen stunten met hun prijzen om van die voorraad af te komen. Geen enkele winkel ging op dat moment nog nieuwe 2015 modellen kopen bij Apple om er vervolgens mee te blijven zitten.

Als je nu nog een winkel kunt vinden die zo’n ding in voorraad heeft dan kan hij er voor vragen wat hij wilt omdat er geen concurrentie is. Product is schaars dus gaat de prijs omhoog. Er is altijd wel iemand waar deze machine van gestolen wordt en die perse deze machine teug wilt hebben. Van die mensen kun je dan misbruik maken door er 1800,- voor te vragen.