Print server (US Robotics)

Hallo,

'k Heb hier nog twee US Robotics Routers liggen (USR8000 en USR8000-A). Omdat we meerdere computers hebben in het thuisnetwerk zou ik graag één van deze routers als printserver gebruiken.

Voor Windows zijn er USR drivers en werkt dat prima. USR is zo grof van enkel een handleiding te geven voor OS 8 en 9. Nu zit ik dus vast. Weet iemand hoe ik toch kan printen via Mac OS X 10.4? Via Google en dit forum heb ik niets bruikbaars gevonden.

Hoe werkt het normaal:
Driver (onder Windows) die extra poort toevoegd aan de mogelijke poorten als je een printer toevoegd. Daarna kies je de gewone driver voor die printer en je bent vertrokken. Voor Mac OS X bestaat die driver natuurlijk niet :frowning:

Alvast bedankt,

Fabian

http://www.usr.com/support/doc-popup-template.asp?url=7500/7500-files/troubleshooting.htm#apple

Helpt dit? Het lijkt me zo dat je je printer via het LAN gebruikt toch? Is het dan niet voldoende de driver van je printer op je Mac te installeren en later de lpt of usb poort te veranderen in een IP address? Ik neem aan dat dit ongeveer zo werkt als een JetDirect poort van HP?

Wat ik al dacht :D FF verder zoeken en ik heb dit voor je gevonden: http://www.usr.com/support/doc-popup-template.asp?url=faqs/networking/printserver-MAC.html

Hiermee moet het gaan lukken! Succes

[quote:880dfe3a2c="AppletjeEitje"]Wat ik al dacht :D FF verder zoeken en ik heb dit voor je gevonden: http://www.usr.com/support/doc-popup-template.asp?url=faqs/networking/printserver-MAC.html

Hiermee moet het gaan lukken! Succes[/quote:880dfe3a2c]
Vriendelijke poging maar dit is voor:

[quote:880dfe3a2c]Mac OS 7.6x or Mac OS 8.1 or later[/quote:880dfe3a2c]
En dus niet voor Mac OS X :frowning:

Met deze beschrijving lukt het ook niet, of heb je dat niet geprobeerd? Je zou haast zeggen dat Mac OS 10.4 in de categorie 'Mac OS 8.1 or later' hoort. Ik zou je niet verder kunnen helpen.

[quote:0491a71f2f="AppletjeEitje"]Met deze beschrijving lukt het ook niet, of heb je dat niet geprobeerd? Je zou haast zeggen dat Mac OS 10.4 in de categorie 'Mac OS 8.1 or later' hoort. Ik zou je niet verder kunnen helpen.[/quote:0491a71f2f] Neen het gaat niet.