printen op Epson 1520 onder Panther ?

Ik heb hier nog een prima Epson Stylus 1520 staan die ik wil overdoen aan iemand die Panther heeft draaien.

De printer heeft een seriele aansluiting. Nou zou je dat wel kunnen oplossen met een USB serial adapter, maar dan moeten er wel printerdrivers zijn. Die heb ik niet kunnen vinden.

Iemand een idee of ervaring met het printen op een Stylus 1520 onder Panther ?

Heb er een hard hoofd in dat die gaat werken onder OSX!

:x

Misschien heb je [url=http://groups.google.com/groups?selm=afarnhamNoSpam-CCA88F.18492028052002%40news1.meganetnews.com&output=gplain]hier[/url] wat aan? :)

Effe een vraagje tussendoor: ik heb thuis dezelfde printer (aangesloten op een windowsbak) en ik krijg er absoluut geen fotopapier door. Volgens het boekje zou dit nochtans mogelijk moeten zijn. Iemand ervaring mee?

Al geprobeerd via Cups, die kan zelfs meerdere oudere epson en andere merken herkennen.

[quote:ba13898ed6="moodjoo"]Misschien heb je [url=http://groups.google.com/groups?selm=afarnhamNoSpam-CCA88F.18492028052002%40news1.meganetnews.com&output=gplain]hier[/url] wat aan? :)[/quote:ba13898ed6]

nou, ik weet het niet. Het staat er ook bij dat het wel zal werken maar dat bepaalde paginaformaten niet ondersteund worden. En daar gaat het hier juist om. (grote formaten en aan de rol)

[quote:ba13898ed6=“GrandMaster”]Al geprobeerd via Cups, die kan zelfs meerdere oudere epson en andere merken herkennen.[/quote:ba13898ed6]
Nee, had dat wel willen doen, maar omdat je toch een adapter nodig hebt kan dat niet.

Maar bedankt in ieder geval voor het meedenken.

Ik denk nu dat de beste optie is om de StylusRip software op een oud bakkie met OS 9 te installeren en die als printserver (via Ethernet) te gebruiken. Dat schijnt wel goed te gaan.

Heb zelf een epson printer 1520 draaien op Panther. Grimp-print heeft er een cups driver voor en die zit er al standaard in het sysyteem van Panther. Aansluiten en printen maar.

Succes Rob