Printen op netware printer?

Kun je op één of andere manier in macos x printen op een printer in een netware netwerk dat gebruik maakt van ipx? Ik had al een client voor x gedownload maar die was alleen voor ip en niet voor ipx.

Ik zal eens kijken of ik volgende week iets kan vinden. Als je naar een printqueue wil printen heb je wel degelijk die client van Prosoft nodig. Ik zal volgende week wel eens kijken of ik dat kan testen. Ik kom regelmatig met m´n iBookje in Novell omgevingen. Je kunt in ieder geval een hoop info vinden op http://www.macwindows.com

Peter

[quote:893e3c81e2="kenmasters"]Kun je op één of andere manier in macos x printen op een printer in een netware netwerk dat gebruik maakt van ipx? Ik had al een client voor x gedownload maar die was alleen voor ip en niet voor ipx.[/quote:893e3c81e2]

:frowning:
Nee: OSX ondersteunt geen IPX/SPX. Pas vanaf Netware 6 (NW5 nog niet echt lekker) wordt TCP/IP-client ondersteund waardoor je wel via dat protocol van een Netware printer kunt gebruiken. Vraag is dus: welke Netware versie draait er?

Groet, JB
:slight_smile:

Ze draaien netware 5 met ipx/spx en geen tcp/ip

[quote:b5fbc07fb5="kenmasters"]Ze draaien netware 5 met ipx/spx en geen tcp/ip[/quote:b5fbc07fb5]

Ken,

Dan zit r nix anders op dan te herstarten in Classic en dan te printen. De MacIPX client van ProSoft (http://www.prosoftengineering.com/) doet nl. onder OSX niet meer aan IPX.

Groet, JB