Printen van vensters - in de finder...

Wie kan mij vertellen hoe je in de finder in OS 10.2.1 een afdruk kan maken van de inhoud van een map?!?

Ward

Ja dat wil ik ook wel eens weten! Kan me herinneren dat dit eerder gevraagd is, of er andwoord op is gekomen weet ik niet, iemand anders misschien?

Ik heb zojuist nog geprobeerd via het bijgeleverde Snapz Pro, de eerste keer dat ik het überhaupt gebruik en probeer. Deze maakt van het venster dat in de voorgrond staat een PDF, maar naar wens ook een ander bestandsformaat en bewaard dit standaard in de map Pictures (Users). In eerste instantie lukte dat prima met een venster dat niet groter was dan het scherm, maar van een groter venster maat Snapz Pro alleen een PDF van het zichtbare deel en niet meerdere pagina's wat normaal in een PDF mogelijk is.

Snapz Pro heeft nogal wat instelmogelijkheden en misschien dat er nog andere instellingen mogelijk zijn die ik over het hoofd heb gezien.

Succes :wink:

kijk eens op [url=http://www.swssoftware.com/products/printwindow.html]http://www.swssoftware.com/products/printwindow.html[/url]

Het is wel wat omslachtiger, maar schijnt te werken !!

Ja, screenshot maken, uitprinten! :)

Ja, dat PrintWindow werkt goed! Het is inderdaad met een omweggetje maar het resultaat is wat ik nodig heb!

Thanx!!!

Zo zie je maar weer: 1000 weten meer dan 1…

Ward

Apple-Shift-4 en dan je venster selecteren

Of, nog beter:

With Mac OS X v10.2, you now have yet another option for capturing screen shots. To review, here are the two options you’re probably already familiar with:

  1.   Type Command-Shift-3 to take a screen shot of your entire screen.
  2.   Type Command-Shift-4 and Mac OS X presents you with crosshairs you can use to select whatever portion of your display you’d like to capture in a screen shot.

And here’s the new option:

  1.   Immediately hit the spacebar after typing Command-Shift-4. Instead of crosshairs, you’ll see a little camera. Move the camera around to highlight the Dock, the menu bar, the desktop, or any open window. Then just click the mouse button to “snap” a screen shot. In fact, with this option, you can entirely eliminate the desktop when you capture a screen shot of an individual window

:) Kijk maar es op [URL=http://www.Danicsoft.com/  en dan bij Copernicus is een programma voor screenshots.

JJmac

Ik zou dan ook nog wel eens willen weten hoe ik dan een hele directory van een cd kan uit printen, zoals dat vroeger in os 9 heel makkelijk ging. Maar dan ook nog netjes (en eventueel met icons) uitgelijknd met de status balk er boven. Ik vind het overgens wel heel vreemd dat dit is verdwenen in osx. Is dat bewust? Of zijn ze het gewoon glad vergeten???