printen via kabelrouter DLINK DI-714P+

Ik heb een pc (win98), een laptop (winXP) en last but not least een Apple iMac G4/800 OS-X 10.3.2. De pc en de iMac zijn via een netwerkkabeltje aan een kabelrouter DLINK DI-714P+ aangesloten, de laptop is draadloos op diezelfde DLINK aangesloten. Met alledrie de computers kan ik perfect en volledig onafhankelijk van elkaar op het internet. De DLINK router is ook voorzien van een parallele printerpoort, waarop ik mijn HP Deskjet 890C heb aangesloten. Ik kan probleemloos vanop de PC en de laptop printopdrachten doorsturen, deze worden dan afgedrukt op de HP. Graag had ik ook van deze functie willen meegenieten wanneer ik vanop de Apple een mailtje of een ander document wil uitprinten. Dit lijkt echter niet zo voor de hand liggend, Apple ondersteunt blijkbaar geen parallele printers, daarnaast zal ik waarschijnlijk nog een aantal netwerkinstellingen en printerconfiguraties moeten doorvoeren, waarop ik momenteel eigenlijk géén zicht heb. Zelf ben ik immers ook maar een Apple "gebruiker" en geen -specialist. Ongetwijfeld zijn er knappe gasten (mogen ook dames zijn natuurlijk) die mij hier een heel eind op weg kunnen helpen... Alvast bedankt.

Patrick

Als de DLINK zich gedraagt als een HP printserver, dan moet je in principe ook vanaf de Mac kunnen printen. Je moet in dat geval zien te achterhalen welk IP adres aan die printer is toegekend. Vervolgens kun je dan in de Mac een printer definieren die naar een IP adres afdrukt. En daar vul je dan het IP adres in dat die printer heeft gekregen.

Ik heb zelf een JetDirect printserver van HP waar op dit moment een Epson Stylus Color printer aanhangt. Bij werkt printen op die manier probleemloos vanaf Mac en PC.