Printen via printserver

Hallo, Ik heb een fraai netwerkje met windows en linux machines en sinds kort een mac. Deze mac draait mac os x. In mijn netwerk heb ik een linuxbakje als router en printserver. Bij mijn windows computers kan ik gewoon het ip-adres (192.168.0.1) en de poort (9100) opgeven en ik kan printen. Mijn linux bak heb ik geconfigureerd zoals [url=http://www.pigtail.net/LRP/printsrv/]hier te vinden is.[/url]

Met de mac wil het nog niet lukken. Als ik “Afrdrukken via IP” kies en mijn IP adres opgeef werkt het niet.
Ik heb zelf al een beetje gerommeld maar het wil nog niet lukken.

Iemand een idee?

Het afdrukken via IP lukt niet omdat deze functie alleen werkt voor Jaguar. Dus dan zou je op een andere mac ook 10.2 moeten hebben wil het werken.

Wat misschien wel werkt is het een bestand exporteren naar EPS of PDF en op je linux-server zetten en dan van daar uit printen. Maar dit is niet geautomatiseerd.

Kijk eens of [url=http://gimp-print.sourceforge.net/]Gimp-Print[/url] kan helpen, ik heb een sterk vermoeden van wel. Ik print er zelf mee vanop een iBook OS X.2 over AirPort naar een Lexmark via USB aangesloten op een XP-computer. Maar andere dingen werken ook.

Vergeet Ghostscript niet.

Eénmaal geïnstalleerd moet je in ‘Afdrukbeheer’ de option-toets ingedrukt te houden wanneer je op ‘printer toevoegen’ drukt, en dan krijg je in het lijstje buiten de andere mogelijkheden ook ‘Geavanceerd’ te zien. (Dit wil van de eerste keer al eens niet lukken.)

Succes

PP

Okay het is gelukt!

Om op via mijn printserver te printen: De option toest indrukken als je een printer toevoegd dan geavanceerd en Appsocket / HP JetDirect kiezen met socket://192.168.0.1:9100

En via EPS heb ik de goede driver gevonden

Ik heb dit ook geprobeerd, maar bij mij blijft de host busy. Vreemd.