printer log programma

Hallo,

weet iemand of er een programmaatje is dat van elke print opdracht een log bestand maakt?
wij hebben een printer op een computer aangesloten en die wordt gedeeld in het netwerk.
om even een overzicht te creëren van wie wat allemaal print willen we een log bestand gaan bijhouden.
dus elke opdracht die naar de printer wordt gestuurd moet in dat log komen, zowel vanaf de computer zelf als via het netwerk.

alvast bedankt.

http://www.papercut.com/products/ng/mac/

Het een en ander zit al standaard op de Mac. Je pakt een webbrowser en gaat naar het adres http://localhost:631 waarbij je op de CUPS administratie pagina uit komt. CUPS is het systeem wat de Mac gebruikt om te printen en om printers te beheren. Als je de print jobs wilt zien klik je op "manage jobs". Daar kun je klikken op "completed jobs" of "all jobs" en je kunt er zelfs in zoeken. Je kunt dan heel mooi zien wat er precies is afgedrukt, wanneer het is afgedrukt, door wie het is afgedrukt en op welke printer het is afgedrukt (handig wanneer je meer dan 1 printer aan de Mac hebt hangen). Het overzicht wat je ziet geldt overigens alleen voor de printers die op die Mac zijn aangesloten.

Als de computer waarop je printer is aangesloten een Mac is zou je op deze manier de jobs moeten terug vinden die naar die gedeelde printer zijn gestuurd.

geweldig, bedankt!

Als je een netwerkprinter hebt dan kun je met dat localhost verhaal alleen maar zien wat er vanaf een bepaalde Mac is geprint door ook daadwerkelijk de localhost van die Mac in te duiken.

Dat heb ik ook al vermeld, maar je kunt het maar niet vaak genoeg melden :) Zoals ik al zei werkt het alleen echt leuk wanneer de gedeelde printer in kwestie ook aan een Mac hangt. Op die Mac kun je dan dat overzicht zien wat een goede indruk geeft wie wat zoal print en wie het meeste print. Volgens de manual kun je trouwens ook nog wat aan accounting doen zoals het opleggen van een quota. Of dat ook kan met de CUPS versie in MacOS X is vers 2. Misschien wel leuk om uit te zoeken.

[size=9:369b4a5b31]Overigens is dat gele op je site (mac4dummies) niet echt een aanrader om te gebruiken omdat het te fel is en je het moeilijk ziet met een witte achtergrond erbij.[/size:369b4a5b31]