printer sharing met een windows computer

Hoi,

is er iemand die weet hoe ik mijn HP Laserjet gekoppeld aan mijn windhoosbak bereikbaar maak voor mijn ibookje?

Ik heb een netwerkje liggen met een routertje om zodoende mijn internet te delen en bestanden uit te kunnen wisselen. Dit gaat prima.
Ik heb mijn printer gedeeld binnen windows, maar krijg m niet zichtbaar in mijn printerlijst vanuit mijn printcenter.

Ik werk op Windg. met 98 en op mijn ibook met 10.2.8

Vast bedankt!

Ik weet alleen voor Win2000 en WinXP hoe het werkt. Tenminste daar heb ik zelf ervaring mee. Je kunt dan TCP/IP Printing services inschakelen.

Als je dat hebt kun je vervolgens op je mac een lpd printer toevoegen
Ik weet niet hoe dat zit in windows 98, maar als je er niet uit komt moet je het maar ff zeggen

TCP/IP had ik inderdaad al aanstaan, evenals het 'betanden en printers delen' protocol wat windows geeft.

Hoe kan ik op mijn mac een lpd printer installeren? Wat is lpd? nog nooit van gehoord!
:innocent:

[quote:11d140faac="hhoeksma"]TCP/IP had ik inderdaad al aanstaan, evenals het 'betanden en printers delen' protocol wat windows geeft.

Hoe kan ik op mijn mac een lpd printer installeren? Wat is lpd? nog nooit van gehoord!
:innocent:[/quote:11d140faac]

LPD staat volgens mij voor iets als Line Printer Daemon ofzo. Naja iig je kunt via het Printcenter kiezen voor via IP printen ofzo. Het adres wordt dan lpd://ipnr/printernaam

mmm.... mag helaas niet werken, ook smb://ipnr/printernaam werkt niet.

?

[quote:bb1847954e="hhoeksma"]mmm.... mag helaas niet werken, ook smb://ipnr/printernaam werkt niet.

?[/quote:bb1847954e]

Via CUPS (http://localhost:631) kun je het wel doen, dat weet ik zeker want zo doe ik het ook (LPD bedoel ik)

Heb je de printer een naam gegeven, bijv. Laserjet. En staat de printer in de lijst met beschikbare printer in OSX Afdrukbeheer? Ik heb een oude deskjet 690 in windows de naam hpdeskjet gegeven, en omdat deze niet in de printerlijst stond gebruik ik Gimpprint om deze printer aan de lijst toe te kunnen voegen. OSX benaderd de printer nu via windows.

Henk

[quote:3a5322919e="haka"]Heb je de printer een naam gegeven, bijv. Laserjet.[/quote:3a5322919e] Ja [quote:3a5322919e="haka"]En staat de printer in de lijst met beschikbare printer in OSX Afdrukbeheer?[/quote:3a5322919e] Nee... [quote:3a5322919e="haka"]Ik heb een oude deskjet 690 in windows de naam hpdeskjet gegeven, en omdat deze niet in de printerlijst stond gebruik ik Gimpprint om deze printer aan de lijst toe te kunnen voegen. OSX benaderd de printer nu via windows.[/quote:3a5322919e] Hoe werkt dit?

Gerrit: CUPS? Ikke nie-snap-nie :frowning:

[quote:16117be003="hhoeksma"][quote:16117be003="haka"]Heb je de printer een naam gegeven, bijv. Laserjet.[/quote:16117be003] Ja [quote:16117be003="haka"]En staat de printer in de lijst met beschikbare printer in OSX Afdrukbeheer?[/quote:16117be003] Nee... [quote:16117be003="haka"]Ik heb een oude deskjet 690 in windows de naam hpdeskjet gegeven, en omdat deze niet in de printerlijst stond gebruik ik Gimpprint om deze printer aan de lijst toe te kunnen voegen. OSX benaderd de printer nu via windows.[/quote:16117be003] Hoe werkt dit?

Gerrit: CUPS? Ikke nie-snap-nie :([/quote:16117be003]

CUPS betekend Common Unix Printing Daemon… eigenlijk waar het hele printer gebeuren van OS X op werkt. Ga met safari naar http://localhost:631 , manage Printers, Add printer, geef een naam op, kies als device LPD/LPR Host or Printer en daarna het adres en naam van de printer.

Maar dit werkt dus alleen met TCP/IP Printing services in windows, en ik weet niet of het zo in win98 werkt.

Oh, dat is niet 1.2.3 zo door mij uit te leggen, je kunt beter even bij Gimpprint zelf kijken. Het is al weer een tijd geleden dat ik het installeerde. [url=http://gimp-print.sourceforge.net/p_FAQ_OS_X.php3]Gimpprintlink[/url]

CUPS is it for me!

Geweldig, wat een mogelijkheden! Ik ben verbaasd! Geweldig!

De truuk voor mij was: als service SAMBA gebruiken met de volgende url:
smb://mijncomputernaam/mijnprinternaam

Da’ wa’ all’

:slight_smile:

Ik ben happy!
Gerrit bedankt!

Dat is echt handig! Doet zo te zien 't zelfde als Gimpprint, maar is al aanwezig.

Ik blijf me verbazen over wat er allemaal uit mijn maccie te halen valt... Ik heb wel eens getwijfeld bij de overstap... maar hoe langer ik met mac werk, des te geweldiger ik het begin te vinden :) 8)