printer voor textiel

Wie weet waar ik meer info kan vinden over printen op textiel ? Met google vind ik vooral "direct print" voor t-shirts en dergelijke of apparaten van 4 meter breed waar je kamerbreed tapijt mee kan bedrukken Ik zoek een medium formaat printer die met hoge kwaliteit foto's op stof (aan de rol bijvoorbeeld) kan afdrukken. Als de bekende canvasprints, maar dan op eigen stof.

Wat zijn de gebruikelijke merken/types ?
Zijn er leveranciers met een brede keus die een website of showroom hebben ?

Dus je wil er zo eentje in huis halen?

[quote:e6eacce257="EagerB0bNerd"]Zijn er leveranciers met een brede keus die een website of showroom hebben ?[/quote:e6eacce257] Dat lijkt er wel op. Misschien heeft bedhead een eigen bedrijfsruimte.....:?

Vraag me af rechtstreeks printen zou dan alleen op witte stof kunnen mocht dit al mogelijk zijn. Voor donkere stoffen moet er toch eerst een dekkende wit laag. Denk dat het voorlopig nog ff bij transfers zal blijven en dan nog niet eens die je op je thuis printer maakt. Maar van de Zeefdrukker.

En nu iemand met een antwoord, in plaats van zinloze opmerkingen?

Ik heb al wel machines gezien op een beurs die op textiel kunnen printen, dwz t-shirts e.d. zodat je niet hoeft te zeefdrukken. Was voor ons als kleine textielzeefdrukker niet aantrekkelijk, kostprijs per shirt is momenteel nogal duur.

Maar of er medium formaat printers bestaan, denk dat je dan beter een leverancier moet zoeken om info te verkrijgen hierover.
Denk dan aan www.druma.nl of http://www.rolanddg.be/.
Realiseer je wel dat dit nogal kostbare investeringen zijn,ook mbt de consumables.

Misschien de Anapurna M? Of is dat alweer te groot?

http://www.switchtoc3.com/

Zijn UV printers (dus weersbestendig) en kunnen perfect op stof of canvas printen, ook pre-white printen behoord tot de mogelijkheden!

In de kunst werd voor zowel op papier als voor op stof, de screen-printer gebruikt. Met name in de zestiger en zeventiger jaren. Je kon zo'n screen-apparaat zelf maken, door een raamwerk te bespannen met een nylonkous. Het principe is, dat het nylon bedekt werd met een niet-doorlaatbare hard wordende vloeistof(ik ben vergeten welke), en het te bedrukken werd open gelaten. Vervolgens werd, zeer vlak, met een spatel een drukinkt over het raamwerk "geveegd". De inkt gaat door de open gelaten plekken heen, en bedrukt op die manier het onderliggende papier, of de onderliggende stof. Ik herinner mij, dat dit principe van het al dan niet doorlaten van drukinkt, ook te doen was met een lichtgevoelige emulsie(belichting met een fotonegatief/dia). Dit systeem is tamelijk goedkoop, voor kleine oplages, niet al te grote opppervlakken, maar vereist wel enige oefening ter vermijding van een smeerboel. Misschien dat op het gebied van "screen-printers" bij de speciaalzaken iets te vinden is. (Ter verduidelijking: al die afbeeldingen van Andy Warhole zijn op deze manier gemaakt, evenals de overbekende Che Guevara afbeeldingen op posters en T-shirts)

[img:a50ae50d45]http://forum.onemorething.nl/album_pic.php?pic_id=25014[/img:a50ae50d45]

[quote:deca44a6a2="fozzy"] Realiseer je wel dat dit nogal kostbare investeringen zijn,ook mbt de consumables.[/quote:deca44a6a2]

ja, de meeste printers die ik zie zijn veel te groot, te duur en te specialistisch.
Ik hoef geen weersbestendigheid of materiaal van 2 meter breed te kunnen printen met een snelhied van 90M2 per uur.

Dacht meer aan zoiets of zoiets, maar dan geschikt voor direct druk op textiel en met de mogelijkheid om te voorzien van een bulk-inkt systeem.

@sedikit: ik weet wat zeefdruk is, heb het zelf ook gedaan (lang geleden) maar dat is niet wat ik zoek.
Wat ik eigenlijk wil is zelf de bekende “canvas” fotoprints maken zoals je die overal kan bestellen op de internets en bij de HEMA.
Maar dan zonder een machine van 23.000 euro te hoeven aanschaffen

Kijk hier eens!

http://www.tripa.nl/pages/AP-PrintCut.html
Ze hebben hier printers die op textiel printen zoals jij bedoeld. Volgens mij of heel veel verschillende materialen.

Een t-shirtprinter zoals jij bedoeld, zoals de Anajet (http://www.anajet.com/) zijn niet altijd even fijn.
Ze zijn beperkt in hun mogelijkheden en en vaak lopen door de speciale inkt de slangetjes en inktkoppen dicht. Dit zal met de toekomstige t-shirtprinters waarschijnlijk beter worden.

Wat ik je kan aanraden is bv. een Roland SP-300i. Dit is een Print- en cutsysteem. Je print een ontwerp op een transfer, deze wordt dan ook direct uitgesneden en kan je hem middels een transferpers op het t-shirt aanbrengen. Met zo’n printer kan je dan ook nog andere dingen doen, zoals canvassen printen, stickers, posters etc. Ook kan je met dit systeem hele leuke Svarovski steentjes t-shirts, of hoe dat ook heet, maken.(Gerard joling-style). Maar goed, ik weet niet of je er aan wil verdienen of dat het alleen maar een hobby is.

Als je alleen maar canvassen wil is de Canon IPF6100 een mooie machine.

Op de site lees ik dat ze een showroom hebben…

@ Gromit: Een Roland is een beetje overkill, hoeft geen UV inkt of weersbestendig te zijn. Is ook "print en cut" en dat heb ik ook niet nodig, er hoeft niets gesneden te worden. Gaat ook niet om t-shirts maar om "decoratieve toepassingen binnenshuis"

Maar bedankt voor de link, die serie Canon ImagePrograf printers vind ik wél interresant. Heb al contact gehad met tripa en je kan er mee op de stof drukken die ik wil gebruiken.

Ik sla wel helemaal achterover van de prijzen van de inkt. Het wordt wel goedkoper naarmate de printer groter is (die hebben grotere cartridges) maar dan nog kost het een godsvermogen. Heb al zitten kijken naar verbruikscijfers, maar dat gaat altijd over testbeelden met relatief veel wit erin (uiteraard) terwijl het hier juist om foto’s gaat meet veel diepe en donkere kleuren. Een dure grap dus. Het ding wordt geleverd met heel weinig inkt, voor je eerste setje inkt, 12 cartridges van 700 ml, ben je al € 2485 euro exl. btw kwijt…