printers herkennen

Hoi,

Ik snap niet helemaal waarom macos 10.2 usb printers (zoals mijn epson c42) niet direct herkent in de printerlijst terwijl deze volgens mij toch in het epson printer pakket zit?
Ik moest toch een driver downloaden van de epsonsite, waar dient dat hele pakket dan voor?
In de printerlijst kreeg ik de melding dat de printerbestanden niet geinstalleerd waren. Over het algemeen herkent OS X wel de meeste usb apparatuur. er is hier waarschijnlijk al eerder over gesproken maar ik kon het even niet vinden. :sealed:

Kortom, je hebt de printer-driver [url=http://support.epson-europe.com/cgi-bin/searchdrivers_nl.cgi]"serie"[/url] of de [url=http://support.epson-europe.com/cgi-bin/searchdrivers_nl.cgi]"Plus"[/url] gedownload en hij doet het niet??

Hij moet het gewoon doen!
Probeer eens te installeren met de printer UIT!
Daarna herstarten met de printer AAN!

Suc6!
:wink:

[quote:386e424b35="tony montana"]Kortom, je hebt de printer-driver [url=http://support.epson-europe.com/cgi-bin/searchdrivers_nl.cgi]"serie"[/url] of de [url=http://support.epson-europe.com/cgi-bin/searchdrivers_nl.cgi]"Plus"[/url] gedownload en hij doet het niet??

Hij moet het gewoon doen!
Probeer eens te installeren met de printer UIT!
Daarna herstarten met de printer AAN!

Suc6!
:wink:[/quote:386e424b35]
Ik had de “serie” gedownload en toen werkte het wel, maar mijn vraag was waarom het epsonpakket in macos 10.2 het niet gewoon doet. Moet je nu voor elke printer eerst weer de drivers downloaden?

Het korte antwoord is NEE. De meeste printers doen het gewoon zonder extra drivers te hoeven downloaden. Maar jouw printer zal dan niet in het standaard-pakket hebben gezeten of je hebt bij de installatie ervoor gekozen de printerdrivers niet te installeren.

En toch, op m'n oude iMac 400 (met OS X zelf geïnstalleerd) deed m'n HP het zonder meer. Op m'n nieuwe iMac G4 met hetzelfde OS X.2.6 (wel voorgeïnstalleerd door de dealer, maar volledige versie) was ik verplicht om de driver te downloaden en te installeren alvorens de printer herkend werd. Vreemd, toch?