Private Mail

Middag,

Ik vraag me af, is het mogelijk om een mailtje naar iemand in een bedrijf te sturen bijvoorbeeld wat enkel en alleen door die bewuste persoon kan gelezen worden? Beide gebruikers gebruiken Mail !

???

Als beide gebruikers een "privé-account" hebben (bv: .mac of zo), dan kunnen ze die ook instellen in hun voorkeuren. Als het mail-adres een domein heeft eigen aan het bedrijf is de kans reëel dat iemand kan meekijken (alhoewel dit volgens mij bij wet verboden is)

Het kan met Pretty Good Privacy. Bij het 10 jarig bestaan van XS4all kregen alle klanten het pakket PGP Desktop en daarmee kon het. `Het werkte echter niet goed geintegreerd met Outlook,en ik weet niet of het in die vorm nog bestaat en of het werkt met Mail

kijk eens bij:
http://www.pgpi.org/products/pgp/versions/freeware/mac/8.0/
http://www.pgp.com/store.html

De opensource variant van pgp, gnupg, heeft een plugin voor Mail. Ik weet alleen niet of deze het nog met 10.3 doet (denk 't wel). zie voor meer info: http://macgpg.sourceforge.net/

Bedankt zover, maar het lijkt mij dat daar nu nog geen oplossing voor bestaat. Private accounts in bedrijven kan je zowiezo vergeten, dus dat is een probleem. Ik stel me zo voor dat iedereen wel kan zien dat er een mail is voor een bepaalde persoon, maar enkel diegene die weet heeft van een soort paswoord de mail ook effectief kan lezen !!

Nee zoiets kan niet in Mail, ze zullen een eigen account moeten hebben. Als ze kunnen internetten kunnen ze natuurlijk wel gewoon een hotmail account nemen voor zichzelf.

KL.....TEN

In principe blijft alle webmail buiten beeld. Niet alleen Hotmail is dan een mogelijkheid. Bijna alle providers van een inbelaccount hebben webmail. In ieder geval blijft dit buiten de structuur die binnen een bedrijf ligt om de mail van werknemers te controleren (in Nederland is in 71% van de bedrijven een methode aanwezig om de mail van werknemers te controleren) Domme dingen als sollicitatiebrieven schrijven op de computer op je werk, uitgebreid vacaturepagina's gaan zitten bekijken en ander nadrukkelijk verboden gedrag moet je gewoon niet willen doen.

Stuur anders de tekst in een attachment mee welke je stuft, of pdf van maakt beveiligd met paswoord zodat alleen degene die het pw kent het document kan lezen of ontstuffen.