Pro Audio hulp gevraagt

Ik heb hier DVD-RAM schijven met audio dat op de set is gedraaid op hard drive recorder. Ik kan de audio files wel zien in Itunes, fcp en quikctime en ze spelen wel af maar hoor niks. (gewone mp3 hoor ik wel dus ligt niet aan mijn opstelling) Is er een Pro Audio macosx'er die ik er een clipje kan emailen om te zien wat het is en die mij kan vertellen hoe ik het kan omzetten naar iets wat ik wel kan horen. Ik kan maar niet vinden welke codec het is en de crew is op vakantie dus daar kan ik het nu niet aan vragen.

Heel erg bedankt voor de hulp!

Ik wil er wel eens naar kijken hoor (letterlijk naar de samples in je clip). Just out of curiosity, je noemt een harddrive recorder maar eindigt de filename nog op iets (bv.aiff)? Wat is de bit-rate en diepte ?

Zoek een clippie uit dat niet al te groot is (zeg zo’n 4 MB) en stuur het maar naar m’n emailadres.

Arjen

Met welke Harddisk recorder is de opname gemaakt? Mogelijk zijn het Polyphonic Audio files. Dit zijn audiofiles welke meerdere audiosporen bevatten. Mogelijk ligt hier het probleem. Je zou er (mocht dat het probleem zijn) monophonic files van moeten maken. Dit zou moeten kunnen met BWF Manager. Hier de link: http://www.fostexdvd.net/fxdvd_route/docs/techsup/bwf_manager_1.htm

Ik hoop dat het helpt…

Groet!

[quote:c48b7c288a]"Wat is de bit-rate en diepte ?[/quote:c48b7c288a]

48kHz/24 bit

Wat bedoel je juist met een HD recorder ?
Iets in deze stijl

[img:c48b7c288a]http://www.alesis.com/images/products/HD24_small.jpg[/img:c48b7c288a]

of een sessie in Logic of PT met een externe HD ?

Ik hoor dat de Hd recorder op de set een Aaton Cantar is. Het is 48khz / 25fps opgenomen in een wav variant. Verder ben ik nog niet. Het kan zijn dat het multi track is opgenomen en zal de tip daarvan eens proberen. Ik zal ff op de website kijken wat het is en kan. Iedergeval bedankt voor alle hulp!

[img:307a043ecf]http://www.lemac.com.au/DAUDIO/otherpic/CANTAR1.jpg[/img:307a043ecf]

De Cantar schrijft monophonic files, dus aan die applicatie heb je waarschijnlijk niet veel.... Misschien ligt het probleem bij het filetype. Ik neem aan dat FCP BWF .wav files kan importeren, maar misschien ligt hier wel het probleem... Mocht je nog steeds problemen hebben moet je me maar een file sturen...

Groet!

[url]http://www.aaton.com/products/post/indaw/index.php[/url]

misschien vind je hier wel ergens een oplossing ?

Ik heb het op een andere Mac geprobeert en daar werkte het wel gewoon. Ik heb Quicktime op nieuw geinstalleerd en nu kan ik ze wel horen.

Mijn Quicktime had een divx plug in, misschien dat het daar aan lag,

Maar bedankt allemaal!